Del BrasiL al RavaL

Bloc d'en Gerard Viader i la Taíza Brito

La importància d’analitzar els casos sospitosos en el seguiment epidemiològic de la COVID-19 (3ª part): correlació als nivells territorials

Deixa un comentari

En els dos apunts anteriors vaig encetar l’explanació de com les dades de casos sospitosos de la COVID-19 són útils per a enriquir l’arsenal d’anàlisi epidemiològica en un moment amb dificultats notables per a tenir una imatge precisa de l’expansió i evolució de la pandèmia. En primer lloc vaig mostrar la seva utilitat per a estimar una taxa de letalitat més ajustada a la realitat.

Després vaig defensar la importància d’estar alerta al ritme de contagis en l’anàlisi del R0, però no tan sols dels casos positius, donat que hi ha dinàmiques diferents en el mode de registre d’aquestes informacions. I és que els casos sospitosos d’avui es covertiran, probablement, en els positius de demà i, per tant, ens estan avançant una informació preciosa. A continuació efectuaré una anàlisi exploratòria comparada dels casos positius i sospitosos a la llum dels diferents nivells territorials en què està organitzat el sistema de salut: les regions, els sectors i les Àrees Bàsiques de Salut, per tractar d’extreure’n algunes conclusions.

(més…)

Aquesta entrada s'ha publicat en Altres el 30 d'abril de 2020 per gerardviadersauret