La pissarra digital

apunts perduts, idees brillants

Les llums del Béarn

0
Publicat el 31 d'agost de 2011

Les llums del Béarn em captiven.
Aquests darrers dies d’agost les valls s’hauran anat buidant lentament i els pobles aniran recuperant la seva rutina quotidiana. Aviat els ramats tornaran a casa després d’un llarg període de pastures a l’alta muntanya bearnesa. Arribarà el moment d’esquilar les ovelles i guardar els ramats en els prats vora les granges de la vall. Els pastors guardaran les esquelles al corral fins al proper estiu. I vindran les pluges abundants, el fred, el vent… i després la neu que amb el seu mantell estendrà aquell silenci tan especial. El dia serà ben curt, la nit serà llarga i freda.
I al cap d’un temps els rajos de sol tornaran a fondre la neu, els rius baixaran plens buscant el seu camí cap a l’Atlàntic. Tot tornarà a brotar, les pastures, les fagedes… el dia s’allargarà de nou i arribarà altre cop l’estiu.

Les llums de Béarn em captiven.

A les muntanyes del Béarn la vida segueix marcada pel ritme de les estacions.
La vida pot ser tan senzilla…

Final d’estiu – Bon viatge

0
Publicat el 31 d'agost de 2011

El final d’estiu és especial.
Marxes d’un lloc sabent que no hi tornaràs fins les properes vacances. T’allunyes de les olors d’un paratge que fa molts anys que coneixes. T’allunyes també d’un paisatge que estimes, que coneixes des de la infantesa… t’allunyes amb l’amargor d’un final imposat, que no hauries triat mai.
Prens rumb cap a casa, tornes a la rutina -tan confortable a vegades però tan feixuga d’altres…- i fas bons propòsits per al nou curs.
T’espera una llarga travessia, un viatge desconegut en què sovint miraràs enrere buscant entre els records allò que hauràs perdut. Seràs fort, aguantaràs els temporals -com sempre- i et faràs gran.
Bon viatge.