Gàlim

Aproximadament, el bloc de Pep Albinyana

Dir-nos valencians és la nostra manera de dir-nos murcians

1
Publicat el 30 d'agost de 2007

Ja ho va dir Joan Fuster, i a vore qui és el valent que ho desmenteix.
Mentre el foc destrueix l’Alcalatén, el president Camps, en cos de camisa, se n’ha anat a dinar amb el seu col·lega murcià per donar com a iniciat el curs polític. És un gest poc innocent (i repetit). Els seus interessos són políticament clars: assetjar el govern socialista de l’estat. Per això, en compte d’estar fent-se càrrec de la desgràcia del foc, ha anat primer a fer campanya electoral amb Rajoy a Alacant. Campanya pel seu partit amb els nostres diners i amb la nostra institució: la Generalitat.
Es tracta de fer oposició, i ja que estem, fer un auto de fe d’espanyolitat que ningú posa en dubte.

Publicat dins de Sense categoria | Deixa un comentari

Vauban

1
Publicat el 30 d'agost de 2007

Sébastien le Prestre, marqués de Vauban, va ser un militar francés del segle XVII que es va fer molt famós, entre altres coses, per les ciutadelles fortificades que dissenyà i que servien per reprimir aquells territoris assimilats a França que tenien identitat distinta.
És el cas de la Catalunya Nord, on s’ha posat en marxa una campanya per evitar que la UNESCO declare la seua obra Patrimoni de la Humanitat. Des d’e-criteri s’ha engegat la campanya Vauban = Patrimoni Mundial de la Inhumanitat.
Fa temps que corre per les terres del nord aquesta oposició a la proposta de la UNESCO (ací hi ha informació), i feia dies que pensava que alguna cosa podia comentar per ací. Però ha sigut ara quan m’he decidit perquè m’ha arribat un correu electrònic de Joan Miquel Touron, propietari de la Llibreria Catalana de Perpinyà. El contingut del correu ja l’han penjat també a la web.
Joan Miquel ja em va parlar fa anys d’aquest personatge, i ho féu amb un to molt despectiu en referir-se a la seua obsessió per assimilar els territoris i les gents no franceses que passaven a formar part de la corona parisenca.

Publicat dins de Sense categoria | Deixa un comentari