Jaume Renyer

per l'esquerra de la llibertat

21 de febrer de 2015
0 comentaris

Pegida, la islamofòbia i els contrareaccionaris

Ara que s’ha fet pública la irrupció de la islamofòbia organitzada via un mena de Pegida “a la española” superant els plantejaments en declivi de Plataforma per Catalunya, caldrà estar amatent a discernir entre la realitat i la ficció que envolta un fenomen emergent arreu d’Europa a mesura que el gihadisme es fa cada cop més present.

En aqueix sentit el posicionament que ha adoptat Manuel Valls a França em sembla el més encertat: combat al totalitarisme islamista i a la judeofòbia, cohesió social i perspectives de prosperitat per evitar l’apartheid de la població defavorida -musulmana o no- i enfortiment dels valors republicans. Dissortadament, la feblesa ideològica i política del patriotisme republicà català té com a conseqüència que la vida pública i el seu reflex mediàtic sigui aparentment insensible al genocidi dels cristians d’Orient , a l’emergència de l’islamisme, a la impunitat de la judeofòbia i la deslegitimació dels valors democràtics en nom de l’anticapitalisme.

Hom tindrà ocasió de comprovar qui i com respon al repte que plantegen els islamòfobs espanyolistes a Catalunya, i els seus sucedanis nostrats. De moment, la plataforma Unitat contra el feixisme i el racisme encapçala la campanya “stop islamofòbia” a imatge de les que a França promouen els que Pierre-André Taguieff anomena contrareaccionaris. Els plantejaments d’aqueixa plataforma antifeixista no inclou la denuncia de l’islamisme com a projecte totalitari, qualificatiu que si que apliquen al sionisme, coincidint en això amb l’extrema dreta islamòfoba a la qual diuen voler combatre.

Post Scriptum, 23 de febrer del 2015.

La notícia àmpliament divulgada per mitjans habitualment antisionistes relativa a la cadena humana formada per un miler de musulmans protegint la sinagoga d’Oslo és redimensionada i analitzada al detall pel digital Breitbart News Network ahir mateix pel que fa al nombre de musulmans realment assistents com a la intencionalitat de l’acte.

Post Scriptum, 7 de març del 2015.

Ahir va tenir lloc a Saint Denis, una localitat al nord de París, un acte massiu en contra de la islamofòbia que es va desenvolupar segons els continguts advertits a l’avançada (victimització dels musulmans, absència de crítiques als gihadistes, atacs al republicanisme)  per Jack Dion el proppassat 26 de febrer des del digital Marianne en aqueix article: “Quand la gauche radicale s’acoquine avec des accros de l’integrisme”.

12 de març del 2015.

Ahir, coincidint amb l’onzè aniversari de la massacre perpetrada pels gihadistes a l’estació d’Atocha a Madrid, Pegida a tret el cap amb poc èxit a L’Hospitalet de Llobregat amb un clar missatge islamòfob i espanyolista. Eren més els assistents a la contra-convocatòria de la plataforma Unitat contra el Feixisme i el Racisme que no pas els promotors de l’acte.

Els fets demostren, un cop més, que ni tan sols després de l’11-M hi ha hagut una reacció social discriminatòria contra la població musulmana, ni a Catalunya ni a la resta de l’Estat espanyol. Per tant, la campanya preventiva contra la islamofòbia el que pot acabar aconseguint és que se segueixi neutralitzant tota acció de conscienciació contra el gihadisme, evitant que sigui percebut com una amenaça real i immediata per a la llibertat de Catalunya.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!