Jaume Renyer

per l'esquerra de la llibertat

14 de gener de 2015
0 comentaris

Pegida “a la española”

El moviment islamòfob alemany PEGIDA (Patriotes Europeus Contra la Islamització d’Occident) ha creat una sucursal espanyola aqueixa mateixa setmana aprofitant l’impacte dels atemptats gihadistes a París. Aqueixa  notícia l’he trobat a l’edició d’avui de Liberation i l’està difonent l’AFP però no l’he vist publicada encara als mitjans de la “brunete mediatica” madrilenya. Està per veure amb quins col·lectius compten els promotors espanyols d’aqueix moviment alemany que es caracteritza per la seva creixent capacitat de mobilització social més que no pas electoral, de moment.

Si es confirma l’emergència d’un nou moviment populista seguint el model dels iniciadors alemanys podem estar davant d’un fenomen d’abast europeu, ja que en l’àrea d’influència germànica ja s’està implantant ràpidament entre els grups que els politòlegs qualifiquen com a “identitaris”, per altra banda ben coneguts també a França. Caldrà estar especialment amatents a la seva eventual intervenció en la vida pública catalana on només Plataforma per Catalunya, hores d’ara en hores baixes, pot servir relativament de precedent.

Post Scriptum, 14 de gener del 2020.

El PEGIDA espanyol no va prosperar al seu moment però els seus espai l’ocupa Vox, un producte de les clavegueres del poder per amenaçar l’independentisme català i radicalitzar els sectors socials addictes per arribat el cas atiar un nou Alzamniento nacional contra Catalunya. El rebuig a la immigració és un argument secundari en l’imaginari del supremacisme espanyol derivat de la mentalitat integrista que exclou les altres identitats internes (fins i tot la lleonesa o l’asturiana) al mateix nivell que les nouvingudes.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!