Mails per a Hipàtia

El bloc personal de Vicent Partal

Un museu i una caserna (Corea i 12)

Aprofitem les darreres hores a Seül per visitar el Leeum Museum of Art, una espectacular instal·lació finançada per Samsung. L’edifici és molt bonic i les exposicions ben diverses, des d’art tradicional coreà fins al multimèdia més estrident. Després passegem pel barri que l’envolta, que s’ha convertit en una mena de districte entre cultural i pijo.

Caminem cap avall per una gran avinguda on es van veient els notables contrastos del passat i de la geografia. Hi ha la gran mesquita de Seül, però som incapaços de trobar-la entre el laberint de carrers, hi ha una zona llatina i després una àrea clarament vietnamita.

Després de caminar una bona estona tirem mà del mapa i la sorpresa és que estem a poca distància de la base militar de Yongsan, una de les més grans que té l’exèrcit dels Estats Units, situada al bell mig de la ciutat i que la talla pel mig.

La guarnició de Yongsan és el Quarter General de les forces armades dels Estats Units a Corea i hi viuen uns cinc mil militars en un espai de dos quilòmetres quadrats. Cosa que la converteix en un obstacle notable pels veïns, que com és natural no poden passar pel mig de la mateixa.

La bellesa del museu i la qualitat que té i el contrast amb una caserna militar estrangera situada a quatre passos m’ha semblat un bon resum final pel viatge.


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.