La xarxa de la Tata

Deixa un comentari

Les comunicacions de VilaWeb han canviat de conducte aquesta setmana. De fet no ha canviat res de físic. Els cables, satel·lits i coses així són els mateixos. Però hem canviat de mans que les porten. I ara VilaWeb us arriba als lectors de tot el món a través de Tata Teleccomunications, xarxa hindú que un bon amic ha batejat amb rapidesa com "la xarxa de la tata".


La història per a mi no és anecdòtica sinó un reflexe ben interessant de com va la globalització. Fa molts anys, quan VilaWeb començava a despuntar, vam haver de confiar les nostres telecomunicacions a una empresa que ens pogués assegurar la qualitat de servei necessària per a arribar als lectors passara el que passara i en qualsevol part del món. No parle de la interna de la redacció sinó de la que va des dels servidors a les cases. Aleshores, després de donar algunes voltes, vam acabar a Telegloble, una empresa que no he acabat mai de saber si era canadenca o quebequesa i que tenia la propietat de la més gran xarxa de cables terrestres i submarins i satèl·lits dedicats a dades del món. Així les poquíssimes vegades que hi havia algun problema gros de veritat havíem de cridar em sembla que a Montréal per a resoldre’l. Ara, però, Teleglobe ha estat venuda a Tata que és una encara més enorme multinacional hindú, famosa recentment, per aquella història del cotxe barat. I així es d’aquesta setmana, usant la mateixa xarxa de cables i satèl·lits VilaWeb us arriba a través de i gràcies a una empresa hindú, que és el fet que em resulta significatiu i representatiu del món i el moment que vivim. És una prova casolana i ben directa d’això que en diuen globalització.

Aquesta entrada s'ha publicat en Sense categoria el 9 de febrer de 2008 per vicent

  1.  Els blogs no acaben de carregar-se bé i els comptadors de visites no funcionen. I per cert el cotxe tata contamina el que es diu un "fum".

    Cordialment

  2. Ens agrade o no, el món ja no és exclusiva dels Estats Units i Europa. Les potències emergents de primer nivell com Xina, India o Rússia s’apropen perillosament i una segona onada també avança: Brasil, Iran, Sudest asiàtic, aliança llatinoamericana… El món multipolar ja és una realitat i les relacions Sud-Sud fan que molts cops ja no es necessite al Nord per a moltes coses. Des de Caracas, Veneçuela, tot es veu diferent.

    Un bon exemple de multipolaritat naixent és el món de les televisions internacionals. Al meu Blog hi trobareu un documental sobre Al Jazira i links a les noves televisions globals: àrabs, llatinoamericanes, russes, franceses, xineses, indies, iranies, europees i fins i tot el 3/24…

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.