Artur Mas s’apropa als internautes amb un vídeo bloc

El president de CiU, Artur Mas, és el primer dirigent polític de Catalunya i l’estat espanyol amb vídeo bloc. La notícia, avançada ahir per l’Agència Catalana de Notícies (ACN), coincidirà amb l’efemèride del primer aniversari de les eleccions al Parlament de Catalunya. Per Tots Sants s’obrirà la pàgina al públic, però alguns blocaires hem tingut el privilegi de gaudir d’un tast abans del seu llançament.

Artur Mas [web i wiki] apareixerà en pantalla setmanalment, ja sigui comentant l’actualitat política o en un to més íntim i personal. Recitant poemes de Miquel Martí i Pol, reflexionant sobre la figura de Josu Jon Imaz, comentant el debat de política general al Parlament en conseva de sofà amb Felip Puig o parlant en francès sobre una trobada de dirigents europeus liberals.

Escenaris poc habituals, alternatius als recurrents espais de les rodes de premsa o compareixences públiques. Un to més desenfadat, informal i proper. I l’eina del bloc adaptada a l’exitós format del vídeo. Si algú li escrivís un bloc, Mas resultaria menys creïble. [El candidat Duran Lleida estrena bloc]. Amb el vídeo bloc, l’accés de Mas i Gavarró a la xarxa és més honest i versemblant. El líder de CiU pretén així guanyar proximitat amb els internautes, en plena construcció de la casa comuna del catalanisme.

El vídeo bloc que aquesta setmana sortirà al ciberespai està realment ben pensat i executat. Els vídeos es podran col·locar, a l’estil del YouTube, en qualsevol bloc, la qual cosa ajudarà a escampar les aparicions del líder nacionalista a través de la blocosfera de CiU. Taca d’oli blocaire (amb la xarxa de CiU) per donar més repercussió a un Mas allunyat de l’esterotipat polític de laboratori. També es podrà extreure l’àudio, i consultar informació, enllaços i documents referenciats.

La federació nacionalista, que ja ha assajat amb escreix el seu canal CiUtv, es posa ara a treballar per situar Mas al nivell cibernàutic de Hillary Clinton [vídeo], Barack Obama [web] o el pioner David Cameron [vídeo bloc]. Aquest últim ja tenia un seguidor català en pla cassolà, precisament a les files de CiU. Es tracta del diputat al Parlament i portaveu de CiU a l’Ajuntament de Girona Carles Puigdemont [web i bloc], que manté periòdicament actualitzat aquest canal personal al YouTube.

Un any després de les eleccions guanyades per Mas però que van acabar amb idèntic resultat als anteriors comicis ?constitució d’un govern tripartit i la reclusió de CiU a l’oposició?, el vídeo bloc del presidenciable nacionalista arriba en ple debat sobre la refundació del catalanisme. Esperem amb ganes la seva conferència del 20 de novembre. De moment, ens quedem amb les entrevistes i les interpretacions periodístiques que situen la cúpula de CiU, amb el trident Mas, Puig i Oriol Pujol Ferrussola, més desacomplexadament independentista que mai. Tot plegat, interessant.

[Roc Fages, periodista: Refundar o actuar?]
[Toni Aira, periodista: Radicalitzant-se o adaptant-se als nous temps?]

Afegeix un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *