Xerrada d’Iñigo Urkullu sobre Euskadi

Ahir vaig anar a la conferència que Iñigo Urkullu, President de Biscaia Buru Batzar va fer per la Fundació Ramon Trias Fargas. Urkullu encarna la nova direcció del PNB que reclama una política patriòtica pragmàtica, fent nació dia a dia.

Evidentment la xerrada d’Urkullu va girar a l’entorn de la situació actual, del trencament de la treva d’ETA i la imputació al Lehendakari. Segons el PNB el procés de pau s’ha de sustentar en un alto al foc definitiu. També va demanar una sortida política a Batasuna de cara a les properes eleccions forals i muicipals. Però va reclamar que Batasuna deixi d’estar tutelada per ETA. Per Ukullu, l’atemptat de la T4 és una forma de dir que ETA vol manar i és un menyspreu a Batasuna que volia ser l’interlocutor polític.

Pel que fa a l’imputació del Lehendakari, per Urkullu és una demostració de l’esfondrament de l’Estat de dret, basat en la separacióde poders. Hi ha una judizialitzacióde la política que ha dut a una polítització de la política. L’extrem d’aquesta situació és imputar el representant legítim del poble basc per fer el seu paper quan ha més s’ha eximit líders del PSE pel mateix. I es va preguntar si el diàleg amb Batasuna s’ha de fer en clandestinitat.

La xerrada d’Urkullu em va fer pensar si tot el que està passat a Catalunya amb la tercera hora de castellà i la Llei de dependència i el que passa a Euskadi no forma part del mateix full de ruta.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.