Vivian Maier: Retrat d’un temps i d’un país

Fins el dia 10 de setembre es podia veure a la Fundació Colectania l’exposició de la fins fa poc desconeguda fotògrafa, Vivian Maier.

Vivian Maier fou una mainadera que durant més de quatre dècades es va dedicar a fotografiar de forma inadvertida la vida quotidiana del New York i Chicago dels anys 40 i fins els anys 90 del segle passat. No fou fins la seva mort que la seva obra fou descoberta per casualitat quan John Maloof adquierix el seu arxiu en una subhasta de barri a Chicago i descobreix l’obra d’aquesta desconeguda fotografa.

Veient les seves imatges, sembla que Maier es va antcipar a l’era d’Instagram, retratant la qüotidianitat, però aquesta és just la força de la seva fotografia. Retrata un món real, sense posant, ni gesticulacions. La realitat et mira ens mira als ulls nua d’impostura.

  1. Hola Roc. Em dic Josep Amorós i Masachs. La meva àvia era Ana Badiella i Carné, i quan era petit sempre em parlava de son germà, el tiet Elies, unes històries de tot un personatge que sembla era una bona peça de petit. Per documentar un article (amb records de tots ells) pel nou mitjà digital Món Terrassa he ensopegat amb el teu blog i pel que veig, suposo que som cosins llunyans. Per motius que no conec, les families Amorós (el meu avi Josep Amorós Freixa) i Badiella (la iaia Ana) es van distanciar i no sé gaire coses dels meus orígens terrassencs, més enllà de la fàbrica Amorós i Muntané que el meu pare, Jaume Amorós i Badiella, va dirigir, i dels records que tinc de les històries que explicavba la iaia, probablement coincidents amb les teves. Si em passes un email t’enviaré l’article i m’agradaria poder parlar amb tu. Cordialment!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.