Sobre la demagògia impositiva

El vídeo que us afegeixo a continuació és prou el·loquent sobre l’erràtica política econòmica i fiscal, no només de Zapatero, sinó del Conseller Castells. En només quinze dies va passar de dir que no es podia pujar les rendes altes per evitar una fuga a presentar ell mateix la mesura.

Estem davant d’una mesura absolutament hipòcrita i de cara a la galeria, feta des de la pressió interna del tripartit i especialment d’ICV per fer una mesura que compensi els ajustos fets als funcionaris i pensionistes. Però la realitat és que la crisi la pagarem les classes mitjes i els assalariats a través de la pujada d’un 2% de l’IVA, de la pujada de l’impost de matriculacions (comprar-se un cotxe es veu que és de rics), de l’increment de l’impost sobre transmissions patrimonials (que va a tocar un sector com el de l’habitatge ja prou tocat). Unes mesures que portaran més crisi i més atur perquè desincentiven el consum.

Però ja que entrem en un debat tant demagògic sobre qui són els “rics”. Us afegeixo una llista d’alguns rics extreta d’una notícia del digital e-notícies amb els sous d’alguns els impulsors d’aquestes mesures:

– El president de la Generalitat, José Montilla, que cobra 169.000 euros/any
– Els consellers Carod, Castells i Saura, 127.000 euros/any.
– Tinent d’Alcalde de Barcelona, Imma Mayol, 105.400 euros anys. Parella Saura+Mayol= 232.400 euros/any.
– El president del Parlament, Ernest Benach, que cobra més de 146.000 euros/any.
– En Jordi Miralles, secretrai tercer del Parlament. 95.660 euro/any o la Dolors Dolors Camats amb 87.522 euros/any.

En definitiva resulta ser que els “rics” són ells… i els tontos nosaltres.

En canvi allà on podien haver fet alguna cosa que és la reducció dels 560 càrrecs de confiança que té actualment la Generalitat o amb la supressió de conselleries aquí no han fet res:14 departaments, 7 liderats per consellers del PSC, 4 d’ERC i 2 d’ICV. No fos cas que toquem l’equilibri intern d’un tripartit que sobreviu gràcies a ser una immensa menjadora.

Avui mateix al Diari de Girona apareix aquesta notícia en què Catalunya és la CCAA de l’Estat que més conselleries té 14 front les 9 de la majoria.

Més que una mesura fiscal és una demagògia fiscal de cara a la galeria.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.