El dret a l’autodeterminació també comença a Sant Feliu de Codines

Desgraciadament al Ple dissabte hi haurà dos mocions contardictòries sobre la possibilitat de fer un referèndum com el d’Arenys.

La primera la presenta el PSC amb una maniobra de calamar. L’Alcalde Pere Pladevall que quan presentés una Moció sobre el finançament et diu que aquests temes no s’han de tractar al Ple perquè són nacionals, ara preveient que presentaríem la Moció de Decidim.cat presenta una bateria de 2 mocions: una sobre Democràcia participativa que posa el dret a l’autodeterminació que al mateix nivell que una consulta sobre el color de les
papereres. És a dir, una maniobra per rebaixar el dret inalienable del poble català a l’autodeterminació.
Un dret universal i recollit a la carta de drets humans. I per postres, n’afegeix una altra de recolzament a l’Estatut per allò del políticament correcte. Apa dos pel preu d’una intentar obeïr el millor possible les ordres del Sr. Montilla que diu “que això de les consultes és són experiments” per no fer enfadar l’amo Zapatero. A aquest nivell hem arribat!.

També és trist que tot això es fa a cop de rodet d’una majoria absoluta que es porta a la Veneçolana. És a dir a cop de decret. Un cop més ha estat impossible de poder consesuar la Moció amb l’equip de govern malgrat diversos intents. De fet no és nou. En el que portem de legislatura, dos anys i mig, el Sr Alcalde no ha tingut a bé de reunir-se ni un sol cop amb els grups de l’oposició per parlar de res. Fins i tot es dona el cas que en el procés de l’Escola Bressol es va comprometre el darrer Ple a convidar-nos al procés de selecció de l’empresa constructora cosa que novament ha incomplert.

Per tant dissabte hi haurà la seva Moció, una Moció descafeinada que intenta defugir i rebaixar el debat sobre el dret a l’autodeterminació i la nostra moció de CiU i Independents que és la que es presenta arreu de Catalunya, entre altres llocs pobles veïns com Caldes i Castellterçol. Veurem que fa en aquesta Moció el grup d’ERC, o regidors del PSC sensibles a aquesta qüestió. Esperem que se sumin a una Moció i un debat que és ben viu arreu, també al nostre poble, encara que el nostre Alcalde l’intenti defugir.

Altres llocs on s’han fet ressò de la notícia:

El diari electrònic Vilaweb es feia ressò dissabte mateix de com ha anat realment el procés en aquesta notícia. Alguns mitjans tot i ser de més aprop com El 9 Nou han tingut interès en tregiversar la notícia dient que el PSC de Sant Feliu votava a favor de l’autodeterminació. No és així, no us feu il·lusions, la mateixa regidora Laia Jornada ho explica així al seu bloc.

Us adjunto també la notícia apareguda el 20 d’octubre a e-notícies que explica aquest apunt del meu bloc.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.