Trencavèl

Comentaris polítics de Martí Cabré

28 de gener de 2008
4 comentaris

187. La Catosfera a Granollers (i 2)

Ja han acabat les Primeres Jornades de la Catosfera. Com a resum del que he viscut, he de dir que m’han satisfet molt. He pogut assistir a quasi totes les taules rodones (menys a les de diumenge, per una faringitis sobtada enxampada dissabte a la nit) i, dins de la diversitat de temes tractats, he pogut gaudir d’un nivell prou alt en força exposicions, incloent-ne naturalment la feta per la Núria Masdéu a la taula de xarxes ciutadanes de blocs, companya en els blocs i en la vida.

De les intervencions de dissabte en voldria destacar les d’en Genís Roca, en Dídac Lee, en Carles Puigdemont, en Raül Romeva, en Pau Llop i l’Alexis Vizcaíno. Resumir les seves intervencions seria falsejar-les, ja que més que explicar-nos coses que no sabéssim en powerpoints facilons, aquestes intervencions ens van mostrar com es pot treballar directament sobre el concepte de web 2.0, sense els clixés i els lligams i les maneres de fer del web 1.0. Queda clar que a través de la participació directa de la gent i de la contribució del propi usuari, un sistema web (de l’estil que sigui) creix exponencialment tant en ús com en qualitat del servei que ofereix. El fet d’enllaçar-nos entre nosaltres ens permet trobar sempre la millor manera d’extreure’ns potencial i optimitzar els nostres propis recursos.

Per cert, el tractament (des)informatiu que n’ha fet TV3 ha generat força emprenyament:

A nivell del que em van semblar les jornades i el seu funcionament, tot molt bé excepte la capacitat de la sala, massa petita, cosa que va provocar alguns enfadaments. Es va habilitar una sala annexa però la qualitat del so no era bona i no es podia participar als debats posteriors (cosa que s’hagués pogut solucionar amb un micro a l’altra sala).

Vam trobar a faltar els dos ponents que no es van presentar: en Daniel Sirera (PP) i l’Enric Sopena (elplural.com), ja que haguessin aportat tocs de dissenció sempre agraïts. També hi va haver altres moments tensos en les intervencions d’en Toni Aira a la taula de periodisme ciutadà o d’en Paco Rivière a la de blocs i nació.

També va ser curiós l’ús constant del Twitter per anar informant del contingut de les intervencions, quasi bé minut a minut. No he fet servir mai encara el Twitter i em va sorprendre el seguiment que se’n feia. És una eina un punt geek però crec que és molt útil per determinades necessitats de comunicació barata i col·lectiva en temps real.

Per acabar, aquestes jornades em van servir per conèixer al món real persones com en Moisès Rial de Puig-reig, la Sílvia Martínez d’Amer, l’Eduard Batlle de Girona, l’Alexis Vizcaíno (de l’Olla de Grills), en Marc Arza (també de l’Olla de Grills) i el gran Xavier Mir (si em deixo algú, protesteu!). I pel plaer de retrobar-me i xerrar amb blocaires ja coneguts com en Jordi Cabré, en Saül Gordillo, en Roc Fernàndez, en Roger Mestre, en Carles Oriach, en Marc Roca o, un altre gran, en Josep Sort.

I és que no hem d’oblidar mai que darrere d’un gran bloc sempre hi ha una gran persona.

Apunts relacionats:

  1. Com ja he dit al meu bloc, m’has trencat motlles de la gent de convergència. Tanmateix crec que si alguna cosa tenim en comú els blocaires és una certa irreverència! Em va agradar la teva manera de percebre Convergència.. un desig seria que us fessiu sentir una mica més!
    I per la meva condició de català de la catalunya gran, aquella que ens permet veure la mateixa essencia de Salses a Guardamar id e Fraga a Maó, que Unió Mallorquina trobi en CiU un company de viatge, que com al Principat, anuli al PP. I ho dic amb coneixement del que el PP representa a les illes (un partit molt més catalanista que a Catalunya).

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!