Cacera de bruixes al ‘Polònia’

Per Guillem Mercader.– Podria començar aquest article com desenes de tuits que he llegit aquests dies: “No m’agrada el contingut del tuit…”, “És cert que és masclista…”, però no ho penso fer. No, perquè he de reconèixer que el tuit em va agradar. Sí, escolti’m, ho reconec, què passa? Igual que vaig riure amb el de la Lamela. Potser és la sàtira vilanovina, avui que és l’Arrivo s’escau recordar-ho. He llegit Sermons de Carnestoltes o Versots dels Diables molt més durs que el twitter (que dirien els fiscals) de Toni Albà sobre l’Arrimadas. I fins i tot gags del “Polònia” que, amb la pell molt fina, es podrien qualificar d’ofensius. Els mateixos de C’s s’han queixat reiteradament d’aquest espai humorístic. Fa poc la mateixa Arrimadas deia que Polònia humiliava els castellanoparlants. Per cert, convertir la dirigent de C’s en una nina Barbie era masclisme?

No entenc aquesta decisió de Minoria Absoluta si no és per la pressió dels seus clients. Els Soler, Escribano i companyia s’haurien de replantejar, si aquest és el cas, si val la pena cedir a la censura i perdre un valor com en Toni Albà o si, en canvi, és preferible mantenir la dignitat, encara que això et suposi perdre algun contracte. La productora catalana, recordem-ho, no només treballa per a TV3. Canals com Cuatro, DMAX, Viajar, també formen part de la seva clientela. Estem davant d’una nova claudicació de les empreses catalanes? O d’algunes d’elles? No veig Mediapro, per exemple, abaixant-se els pantalons d’aquesta manera.

No som perfectes, ja ho sabem. Tampoc en Toni Albà. I podem estar d’acord amb ell o no, ens pot agradar més o menys com a actor (a mi em sembla un dels grans en el seu estil, una miqueta per sota del gran Pepe. Per cert, què hauria dit el Rubianes d’aquesta represàlia?). Però això de les caceres de bruixes crèiem que havia passat a millor vida. Ja veiem que no, que els poderosos encara tenen la mà molt llarga.

Ànims al Toni. Els qui el coneixen saben com és. I en tenim proves, com el cas d’aquesta noia que s’ha vist obligada a explicar coses molt personals per defensar-lo. Endavant!

 

Unes 2.000 persones, a la concentració comarcal de la vaga del 21-F a Vilanova i la Geltrú

Unes 2.000 persones han participat aquest dijous al migdia en la concentració comarcal convocada per sindicats i organitzacions sobiranistes a la plaça de la Vila de Vilanova i la Geltrú, on s’han donat cita també veïns de Sitges, Sant Pere de Ribes, Cubelles, Canyelles i Olivella. Durant la protesta s’han llegit diversos manifests unitaris en favor de la República Catalana i els drets socials i polítics, i la concentració ha acabat amb tots els concentrats corejant Els Segadors.

Malgrat l’èxit de la concentració, la vaga general convocada per a aquest dijous ha tingut més aviat poca incidència a la comarca. La circulació de trens entre Vilanova i Sitges ha estat interrompuda a primera hora del matí a causa del tall de les vies per part de manifestants. Als centres comercials i de serveis, la vaga ha passat gairebé inadvertida. Molt pocs comerços han tancat aquest dijous. La incidència ha estat més important en el sector educatiu, tot i que més per la no assistència dels alumnes.

Benvinguts i benvingudes a aquest espai sense pretensions!

Hola. Us dono la benvinguda a aquest nou espai de reflexió personal i d’informació local. Després del tancament del Diari de Vilanova el maig de 2017 i del seu substitut, el DV, el 2018, em vaig plantejar crear un bloc informatiu, El Vilanoví, que donés sortida a la meva inquietud per la informació local i que també tingués alguna mena d’utilitat per als qui tinguessin la paciència de llegir-lo. Durant sis mesos vam aconseguir 83 subscriptors i vam donar una informació periòdica interessant. Però d’això no es viu.

La meva incorporació a la Fundació Sant Antoni Abat com a responsable de Comunicació i de Captació de Fons ha suposat l’inici d’un camí molt il·lusionant i ple de reptes personals. I és un camí també de molta dedicació, com no pot ser d’una altra manera. Per això vaig decidir tancar El Vilanoví (www.elvilanovi.cat), que un dia d’aquests s’esvairà com llàgrimes en la pluja (que diria el Roy de “Blade Runner”) i aprofitar la plataforma que ens ofereix VilaWeb per no tancar definitivament el meu canal de comunicació amb l’actualitat local del Garraf i del Penedès.

Us convido, doncs, a aquesta nova aventura. En aquest bloc no només parlaré de política, o de temes locals, sinó que aniré penjant també qüestions que tinguin a veure amb la filantropia i les entitats socials. Un espai sense cap mena de pretensió. Comencem?