Bèlgica del sud

Catalunya vista del nord

11 de setembre de 2018
0 comentaris

Puigdemont a Delémont preveu  una mobilització massiva durant la diada 2018

Convidat a la festa del poble jurassià que va tenir lloc a la ciutat de Delémont (capital de la república i cantó de Jura), Carles Puigdemont va donar el 9 de setembre de 2018 al diari suís « 24 heures » una entrevista on destaca l’agilitat i la plasticitat de les petites entitats estatals que poden adaptar-se amb més eficàcia a la modernitat. Carles Puigdemont recorda que Europa té més estats avui que fa vint anys i afirma la seva opinió a favor d’un federalisme europeu on la diversitat és reconeguda com és el cas dins de la confederació helvètica.

Segons el president Carles Puigdemont, cal recordar que la gent manifesta a Catalunya per l’autodeterminació i l’independència i no per l’autonòmia. Va dir que no poden aturar el poble al qual l’estat espanyol va treure el seu estatut d’autonòmia en l’any 2010.

Si Carles Puigdemont considera que l’alliberament dels presos polítics no és una condició prèvia a la negociació amb el govern de Pedro Sanchez, destaca que el fet que hi ha presos polítics no facilita la possibilitat de trobar un acord  amb el govern de Madrid.

Va declarar que el rei Felip VI va cometre un error greu amb el seu discurs del 3-O seguint la via purament represiva del ex president del govern tot i que hauria pogut jugar un paper de moderació.  Per aquesta raó, Carles Puigdemont pensa qu’avui a Catalunya hi ha més republicans que independentistes i que el rei ha perdut Catalunya definitivament.

A la fi de l’entrevista, l’ex president de la Generalitat preveu una mobilització massiva durant la diada de 2018.

 

https://www.tdg.ch/suisse/puigdemont-acclame-fete-peuple-delemont/story/26712774

Cop d’ull sobre el separatisme jurassià

https://blocs.mesvilaweb.cat/belgicadelsud/2018/08/01/segons-marta-rovira-suissa-es-un-exemple-de-respecte-dels-drets-fonamentals-i-de-divisio-dels-poders/

el paper de Suïssa en el reconeixement d’un nou estat europeu

https://blocs.mesvilaweb.cat/belgicadelsud/2018/07/23/el-refugi-suis/

https://blocs.mesvilaweb.cat/belgicadelsud/2018/03/16/la-premsa-suissa-anuncia-la-visita-de-carles-puigdemont-a-ginebra/

L’exili a Suissa d’Anna Gabriel

https://blocs.mesvilaweb.cat/belgicadelsud/2018/05/05/jura-acollira-probablement-refugiats-politics-catalans/

el referèndum d’autodeterminació del 18-J

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!