SEGONS MARTA ROVIRA, ‘SUÏSSA ÉS UN EXEMPLE DE RESPECTE DELS DRETS FONAMENTALS I DE DIVISIÓ DELS PODERS’

‘És una autèntica democràcia on la gent pot votar i expressar-se lliurament. És exactament això que falta a Espanya’.

Així va parlar Marta Rovira, secretària general d’Esquerra Republicana, mentre una entrevista acordada al diari « Le Temps » de Lausanne al mes d’abril de 2018 al despatx del seu advocat de Ginebra, Marc Carnicé, exdegà del il­­­­­­­­­­­­­­­.lustre col.legi d’advocats de Ginebra i vocal del consell superior de magistratura del cantó i estat de Ginebra ( equivalent del consell general del poder judicial).

Avui, primer d’agost, es celebra la festa nacional de Suïssa. És l’ocasió de recordar les paraules de la Marta Rovira pronuciades a Ginebra des de fa més de tres mesos.

‘Vaig anar a Suïssa per  protegir-me d’una persecució política contra la meva persona i la meva família. Si encara fos a Espanya ara mateix seria entre reixes. He estat testimoni del destí del meu company Oriol Junqueras’, va afegir Marta Rovira abans de déclarar : ‘Per a mi, Suïssa es un exemple de respecte dels drets fonamentals i de divisió dels poders (…) A mès la proposta de Suïssa a fer de mediadora entre Espanya i Catalunya em va influir’.

 

https://www.letemps.ch/monde/marta-rovira-lorsque-jetais-barcelone-vivais-une-prison-interieure

 

https://cat.elpais.com/cat/2018/04/13/catalunya/1523601753_835931.html

 

https://www.vilaweb.cat/noticies/lesperanca-tambe-es-diu-marta-rovira/

 

https://blocs.mesvilaweb.cat/belgicadelsud/2018/07/23/el-refugi-suis/

 

 

Afegeix un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *