Del BrasiL al RavaL

Bloc d'en Gerard Viader i la Taíza Brito

EL MESTISSATGE MUSICAL D’OCCITÀNIA AMB EL NORDESTE DEL BRASIL (1ª PART)

Deixa un comentari

El Nordeste, al Brasil, i Occitània, al sud de França, són dos territoris geogràficament allunyats però que comparteixen un munt de semblances, en l’àmbit folclòric, i etno-musical. Un fet inquietant, que ha despertat la curiositat i l’interès de diversos músics, que dugueren a terme recerques i projectes de mestissatge, tot mirant de treure’n l’entrellat.

És el cas del músic Silvério Pessoa, de l’interior de Pernambuco, Brasil. I també de Daniel Loddo, músic i compositor de la banda occitana “La Talvera”, que comparteixen el fet de desenvolupar carreres centrades en les seves arrels culturals i amb les antenes projectades cap al més enllà, a l’altra banda de l’oceà.

Aquest passat dijous, 24 d’abril de 2014, Silvério, Daniel i dos músics més de La Talvera, apresentaren en directe, a Recife (Brasil), un petit extracte de l’espactacle ForrOccitània. Encara que en format de pocket-show, els músics mostraren una hibridesa desbordant, amb mescles úniques dels instruments tradicionals i ritmes de l’interior de Pernambuco i del sud de França. Fou un éxit més en la carrera d’aquests músics que no entenen de fronteres. “No estem sols, al món. Tots som fruit de la barreja”, digué Silvério.

  (més…)

Aquesta entrada s'ha publicat en Música el 29 d'abril de 2014 per gerardviadersauret