espai_frumentaria

arts escèniques

Cap de tortuga: quadern de treball (III) Trescant per l’intel·lecte emocional

0

Estam preparant una segona representació de Cap de tortuga. Serà, si tot va bé, a principis de febrer. Ara som a 20 de gener i ja ha passat un mes llarg des de l’estrena. Com hem comentat en apunts anteriors, estam treballant en la promoció del nostre muntatge. Arriba l’hora d’explicar-lo a programadors i tècnics de cultura d’arreu. A poc a poc ens anam familiaritzant amb els conceptes adients per definir Cap de tortuga. Entre ells en podríem destacar un: l’intel·lecte emocional. En Miquel Costa i na Carme Lluch ho expliquen a la notícia que es va emetre per TV el mateix dia de l’estrena. Podeu accedir a l’enllaç a la breu notícia d’IB3 del dia 15 de desembre.

Hem adjuntat el video de l’inici de la mítica pel·lícula de 1982 Blade Runner, dirigida per Ridley Scott (sí, sí, va tenir un breu cicle de plenitud creativa, però molt breu: només aquest film i Alien, de 1979). Una tortuga panxa enlaire, patint sota el sol, desferma una violenta resposta emocional en un replicant.
Una broma, en el fons, fruit de les moltes associacions d’idees que afloren en aquest procés de treball i també dels amables comentaris i suggeriments que ens feis arribar els qui seguiu la nostra feina.
Val més que em posi aviat a fer la traducció al castellà de Cap de tortuga, abans d’arriscar-me que el resultat, a base d’aprofundiments i reformulacions, sigui una obra completament nova.

Vicent Ferrer

Cap de tortuga: quadern de treball (II) Imatges i promoció

0
Publicat el 6 de gener de 2013

Cap de tortuga (baixa qualitat) from Xavier Gaja on Vimeo.

Estam treballant amb l’elaboració d’un clip de video promocional de Cap de tortuga. Avui diumenge 6 de gener hem passat una bona part del matí seleccionant, d’entre tota la filmació, els instants que han de formar part del muntatge de 60-80 segons.

Ens hi ajuda en Xavier Oliver, amb un equip que ens ha prestat en Pep Martinez. Les imatges van ser enregistrades el 8 de desembre, dia de l’assaig general. El producte final haurà de ser un clip molt senzill, tant de contingut com de format, amb la informació mínima per despertar la curiositat dels programadors. Tan aviat com el tinguem, el penjarem i començarem a enviar l’enllaç als nostres contactes de les Illes i la península.
I ja que parlam d’imatges, el nostre col·laborador, en Xavi Gaja, autor del muntatge que es projecta en Cap de tortuga, ha penjat a Vimeo aquest muntatge de 3m40s. Podeu veure aquesta creació sense sortir d’aquest mateix post. Aquesta vegada sense que el tècnic de so rapat al zero s’hi planti al davant 😉

Vicent Ferrer