espai_frumentaria

arts escèniques

… però a partir d’octubre, MIRAR ENDAVANT

0
I és que acabant l’època de calor, trànsit i desordre, toca enfilar una tardor creativa, un hivern productiu i una il·lusionant primavera. I res millor que començar amb un plat contundent: JOHN W. PAIN & LA SIRENA, un muntatge que arriba d’Eivissa, de l’escola de clown d’Eric de Bont. El dissabte 6 d’octubre, a les 20:30h a la Sala de Cultura.

La presentació d’aquest muntatge fou en maig. Vàrem anar a Sant Josep a veure l’estrena i de seguida vàrem saber que havíem de portar-lo a Formentera més prest o més tard.
Ens va atreure el fet que es tractava d’una obra, d’una durada que no arriba a l’hora, on conflueixen diversos llenguatges (poesia, clown, projeccions…), presentada en forma de producció de petit format, llesta per accedir als canals de distribució, concebuda i creada a Eivissa, començant pels textos, els actors i la direcció. I sobretot ens toca de prop el fet que és un muntatge nascut d’una activitat formativa, l’escola de clown d’Eric de Bont a Sant Josep. El nostre Espai_Frumentària, com bé sabeu, opera en aquest triple eix: formació, investigació i producció. I per això ens emmirallam un poquet en aquesta iniciativa escènica que ens proposen des de l’illa veïna.
L’obra acull molts contrastos, que van des del llenguatge a la mateixa acció, que bascula entre el drama i la comèdia més destravada. Això la converteix en un muntatge força dimensional. A més, té moviment, té sorpreses. Ens atrevim a recomanar-vos-la. Molt probablement us emocionarà.
Us adjuntam un extracte del programa de mà:

John W. Pain i la Sirena viatgen junts per un desert de sal.

John és un clown que es creu un guerrer. Vol salvar el món, exterminar el Mal, però les seves aventures estan destinades al fracàs.

John no afina la presència de la Sirena, un ésser fantàstic que l’acompanya i li ofereix el pas a una nova vida, a través del seu cant.

Entre continus fracassos i constant poesia, el públic es passeja per un univers surrealista i anàrquic amb múltiples significats. Una mostra del poder subversiu i transformador del clown, del compromís de la poesia amb la llibertat, la dignitat i la revelació de l’ésser.

Espectacle en portuguès, castellà, anglès…

(es distribuiran al públic traduccions del text poètic)

 

Concepte i actuació: Lucien Elsen & Vanessa Buffone

Direcció: Eric de Bont

Text i poema: Vanessa Buffone

Disseny d’escenografia: Lucien Elsen & Vanessa Buffone

Realització d’escenografia: Meny Olinger

Disseny de vestuari: Vanessa Buffone

Realització del vestuari “La Sirena”: Laurie Lamborelli

Disseny de llum i programació visual: Marko

Visuals: Thierry

Disseny gràfic i vídeo promocional: Javier Rodríguez

Us hem adjuntat també  un video promocional que serveix de tràiler, perquè aneu fent boca.