Mails per a Hipàtia

El bloc personal de Vicent Partal

Assemblea de Lectors: trencar la frontera

Publicat el 8 de març de 2015 per vicent

Avui hem fet l’Assemblea de Lectors de VilaWeb a Perpinyà. Ahir la vam fer a Barcelona i d’ací unes setmanes la farem a València (encara estem intentant organitzar-ne una a Palma).

Però avui a Perpinyà hi ha hagut un detall que m’ha emocionat. Érem unes quaranta persones al Casal Jaume I, entre les quals, com a mínim, una parella de subscriptors de Besalú i una altra de la Bisbal.

El gest, venir de la Bisbal o Besalú a Perpinyà, en comptes de fer-ho a Barcelona, m’ha semblat un exercici revolucionari. Els hi he preguntat directament i la resposta era tan simple que esborronava: Perpinyà és més a prop que Barcelona. Què bé! he pensat, quina manera més senzilla, directa i concreta de carregar-se la frontera que va imposar el Tractat dels Pirineus.

L’Assemblea, per suposat, és igual a Barcelona que a Perpinyà. Més o menys hem parlat dels mateixos temes, hem explicat els mateixos projectes i hem comentat els mateixos problemes. Per tant, efectivament, la frontera administrativa dels estats simplement no hi pintava res. Perpinyà és més a prop de casa? doncs a Perpinyà que vaig.

Tant de bo fórem capaços d’inutilitzar moltes més vegades, amb tanta naturalitat, la frontera artificial que ens separa, totes les fronteres artificials que ens separen…

Publicat dins de General | Deixa un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.