13 de juliol de 2014
2 comentaris

RTVV: L’ERO D’EXTINCIÓ I LES CAPARRES RESISTENTS

Hi ha individus, homes i dones, que tenen una gran capacitat de xuplar dels pressupostos públics i, amb el vist-i-plau dels sempre generosos dirigents del PP, s’instal·len als organismes públics fins i tot quan sembla que ja se’ls ha acabat el reg. Ells i elles són així; s’arrapen a les estructures en liquidació i no les amollen fins que no n’han tret tot el suc. Solen ser gent mediocre que no hagueren guanyat res per mèrit propi, és a dir, amb criteris objectius de formació, qualificació, experiència professional, etc.

 

El seu mèrit és de l’ordre del vincle familiar o d’amistat, la pertinença al Partit Podrit o ambdues. Sempre es troben ben disposats a col·laborar. D’aquesta manera, s’han forjat una carrera per mitjà de la dilació i la traïció dels companys, l’adulació i lloança dels caps o els bons contactes personals i familiars. Han substituït l’esforç de formació per tal de fer una bona feina amb un feix d’habilitats pròpies dels sicaris i els criats més abjectes. Si els seus caps i dirigents s’han endut el mos dels milions, ells i elles han recollit les molles dels jornals ben pagats.

En el cas de RTVV que és el que m’ocupa i em preocupa, deixant de banda als senyorets (Villaescusa, Sánchez Carrascosa, Vicente Sanz –el presumpte assetjador sexual el procés judicial del qual ja porta quatre jutges- Genoveva Reig, Pedro García- Gürtel-, López Jaraba, Juan Prefaci, Luis Motes, Nuria Romeral, Lola Johnson, Luis Redondo i alguns més), caps de colla a les ordres directes de Presidència (Zaplana, Olivas, Camps i Fabra), hi ha un seguit de personatges els mèrits dels quals coincideixen fil per randa amb el que hem assenyalat més amunt.

Són els contractats fen ús de les atribucions que atorguen al Director General la capacitat de contractar personal que ocupa llocs de treball de suport o assessorament als directius de l’empresa amb la categoria d’Assessor Tècnic. Aquest contractes s’extingeixen simultàniament al cessament efectiu del Director General d’acord amb la clàusula segona del contracte. José López Jaraba va dimitir a desembre de 2012 i cap responsable de RTVV va comunicar als assessors el seu cessament. Aleshores, en continuar d’alta en l’empresa, el seu contracte esdevé en frau de llei i, d’acord amb l’Estatut dels Treballadors (apartat 3, article 14), es reconverteix en indefinit. Amb aquesta magarrufa, una mesura destinada a protegir els abusos dels patrons respecte dels treballadors esdevé el colador perfecte perquè els endollats del PP reben les indemnitzacions de l’ERO com si fossen treballadors de plantilla. Simultàniament, no sembla que hi haja responsables d’aquest frau de llei.

I els guanyadors d’aquests premis del PP són:

Blanca Martínez Cravioto, data del contracte 14-12-2010

Vicente Tomás García Comas, 4-10-2011

Ignacio Diez de Rivera Boluda, 1-12-2009

Alejandro Rafael Checa Yuste, 7-01-2010

Lluís Vicent Bertomeu Torner, 7-01-2010

Amparo Alpuente Broseta, 7-09-2009

Ana María Crespo Herreros, 15-06-2010

Victor Villaplana García, 7-01-2010

Victoria del Pilar Soltero Manceñido, 3-10-2011

Miriam Reyes Gimeno, 15-02-2010

Mª de los Angeles Puig-Terrero Valero, 3-10-2011

Mónica Milagros Picó Goursulle, 15-02-2012

* Encarnación Pérez Pallarés, 20-09-2010 (Vegeu comentari 2)

Pedro Antonio Ortiz Sahuquillo, 7-01-2010

Pablo Obiol Lisbona, 18-10-2011

Inmaculada Martínez Valencia, 1-09-2009

 

No disposem d’informació de totes aquestes persones, però amb el que sabem d’algunes podeu fer-vos una idea del modus operandi del PP a RTVV. D’altra banda, la data que indiquem és la de l’últim contracte i potser, com hem comprovat en algun cas, venien de més arrere. No transgredim cap privacitat atès que aquesta llista està copiada de l’Informe d’Inspecció de Treball disponible al web d’UGT.

 

Anem  a pams:

Ignacio Diez de Rivera Boluda: ha estat contractat des del 1996. La data que consta és la del darrer contracte. A cada canvi de Director General el cessaven, cobrava 45 dies per any d’indemnització i el nou DG el tornava a contractar. És fill de Marita Boluda, consellera del Banc de València des del 1982 i encausada per la fallida del banc. Nebot de Juan Villalonga, ex de Telefònica i amic d’Aznar. També tenia un germà a la ràdio que no apareix al llistat. Com veiem, les elits valencianes saben col·locar els fills a càrrec del pressupost. Després, ens fan lliçons de liberalisme.

Pablo Obiol Lisbona: És el marit de Nuria Romeral, ex Secretària Autonòmica de Comunicació amb Francisco Camps i última directora de Ràdio 9 amb López Jaraba. Actualment imputada per la denúncia contra els directius de RTVV que he presentat juntament amb els diputats del grup Compromís. Pablo Obiol pertany al grup 3, sense estudis. Segons declaren els companys i companyes, no fitxava i apareixia de tant en tant per l’empresa. Es dedicava al disseny gràfic  per al partit i altres empreses públiques –Metro, FGV- i privades de l’entorn del PP. De fet, Álvaro Pérez ‘El Bigotes’ es queixava en una de les gravacions que Pablito els furtava feines de Presidència. Tot l’equipament informàtic que usava fou pagat per RTVV. No consta que l’haja tornat.

Lluís Vicent Bertomeu Torner: uns dels personatges més abjectes del blaverisme. Assessor de la Diputació, president de falla. Es va dedicar durant un temps a fer articles defensant la innocència de Camps, autèntics vòmits obseqüents i llepons. Com a recompensa va aconseguir que el contractaren d’assessor a RTVV per al Departament Multimedia. Té els mateixos coneixements de l’assumpte que qualsevol usuari. Açò és el que diu literalment al seu currículum quant a coneixements informàtics: “Conocimientos a nivel de usuario del sistema Macintosh (Procesadores de Texto Claris y Macwrite). Conocimientos a nivel de usuario del sistema Windows 98/2000/XP (Procesadores de Texto Word y Wordpad)” Sense comentaris. En l’últim Consell d’Administració, el que va succeir a la dimissió de Rosa Vidal i els consellers del PP, fou nomenat conseller pels mèrits dels articles llepons, ara en defensa d’Alberto Fabra.

 

Alejandro Rafael Checa Yuste: endollat de Vicente Sanz i assignat al departament de promocions. Va treballar durant anys a les ordres del finat Luis Espinosa, secretari de la Confederació Empresarial Valenciana –CEV- i membre del Consell d’Administració de RTVV.

Amparo Alpuente Broseta: una altra endollada de Vicente Sanz. Feia d’encarregada de vestuari a TVV. A Linkedin es presenta com assessora de direcció de RTVV.

Si aquests són alguns perfils dels assessors, ara podem repassar qui s’ha quedat a RTVV per a procedir a la liquidació de l’empresa. En primer lloc tenim els inevitables liquidadors nomenats pel Consell, comandats per Antonio Hervás -qui va començar la seua carrera a RTVV nomenat per Vicente Sanz per a controlar a Ricardo Calatayud- al qual acompanyen Carlos Cervantes i Pau Pérez.

Els grans malfactors de tota l’operació, els qui segueixen les ordres que es dicten des de Presidència i actuen tal com actuaren al primer ERO, sense cap pietat, cap criteri objectiu i agranant cap a casa, són Manuel Sais, David González Wonham i Perpetua Beltran. Sais fa de cap de personal, González Wonham –escuder de Vicente Sanz des dels temps en què era un cadell de NNGG, conegut dins la casa com el nazi- fa de cap jurídic, i Perpetua Beltran –ex cap de premsa del PPCV i de la Conselleria de Sanitat en temps de Serafín Castellano, amiga íntima de González Wonham- fa de cap de comunicació.  Aquest tres individus formaren part de les comissions que prepararen les llistes del primer ERO, el que fou anul·lat pel TSJ atenent les múltiples irregularitats i per la vulneració dels drets fonamentals dels treballadors. Com a premi per una gestió nefasta, tot i que en el període de Rosa Vidal havien quedat relegats, només entrar Ernesto Moreno –el Director General de RTVV més breu de la història- foren els únics càrrecs directius nomenats. Ells són els que de manera quotidiana regeixen a RTVV a hores d’ara.

Per tal de gestionar l’extinció es va pactar que, a més dels 32 representants del Comitè d’empresa i delegats sindicals, 85 administratius s’ocuparien de la liquidació, 23 persones continuarien a documentació, i 7 tècnics s’ocuparien de la xarxa que manté el múltiplex pel qual emeten les privades Mediterráneo TV i Vocento TV, també denunciades per no pagar. Se suposava que els criteris de qualificació, oposició, antiguitat… eren els fonamentals.

Alguns noms no sembla que reunisquen els millors atributs per a haver-s’hi quedat:

Josefa Tormos Muñoz: germana de Mª Carmen Tormos Muñoz, regidora del PP a Albalat dels Sorells. No té plaça fixa i l’han posat al Registre en base a un criteri que afegiren amb posterioritat a l’acord pel qual es donava preferència als que estaven treballant a 1 de gener de 2012.

Gloria Vivó Lucha: A Gestió de Litigis  es quedaven 4 auxiliars administratius. Ho han ampliat a 5 per donar cabuda a la secretària personal de González Wonham.

Josefina Cuartero Plaza: L’havien salvat irregularment del primer ERO i Rosa Vidal la va incloure juntament amb altres treballadors que s’havien salvat de la mateixa manera. Ara ha estat repescada, tot i que quan la van incloure a l’ERO fou perquè no reunia els requisits de titulació i oposició que ara tampoc no compleix òbviament. És parella del xofer de direcció general, un afiliat al PP que tampoc no tenia oposició.

Pilar Nadal Oltra: esposa de José Vicente Villaescusa. Va guanyar la plaça al Departament de Multimedia quan el marit era el Director General. No existint web a RTVV, no s’entén a què es dedica.

Elena Esparza: auxiliar administrativa amb oposició. S’ha quedat al Departament de Personal on no havia treballat mai. Ací no han aplicat el criteri de l’1 de gener de 2012. Hi ha molts altres treballadors per oposició amb més antiguitat que no han tingut la seua sort.

Finalment, en aquest incomplet nomenclàtor de l’endollisme del PP, tot i que no s’han quedat, cal assenyalar un parell de casos molt escandalosos:

Manuela López Rodríguez: cap visible del sindicat groc USO que fou introduït per Vicente Sanz a RTVV. Fou inclosa al primer ERO, tot i que ja tenia 66 anys i per tant devia estar jubilada, perquè cobrés indemnització.

Conchin Foj: estava ocupant una plaça interinament per un altre treballador. Quan aquest va tornar, en comptes de ser despatxada, se li va mantenir el contracte d’administrativa amb 4 plusos de disponibilitat. S’ha endut més de 50000 euros més el conveni especial de la Seguretat Social per a majors de 55 anys. Es l’esposa del diputat del PP Eduardo Ovejero.

Segur que els treballadors i treballadores de RTVV coneixen altres casos que convé fer públics, per tal que aquesta banda de lladres i corruptes que han destruït la nostra radiotelevisió pública no queden en la més fastigosa impunitat. Podeu afegir els casos que tingueu documentats. Almenys, el nostre dolor pel mal que han fet al poble valencià i als treballadors honestos i qualificats de RTVV que són la majoria anirà acompanyat per sempre de la seua vergonya, si és que els en queda.

Esperem una mica de justícia reparadora. I si l’Audiència Nacional, que jutjarà aquest dimarts 15 de juliol l’ERO d’extinció, els torna a dir que ho han fet mal, haurem d’exigir sense contemplacions i fins que aconseguirem la dimissió d’aquest govern infame.

 


Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!

  1. Informació complementària que m’han fet arribar. Tal com raja :
    “Monica Picó. Que esta en la lista de asesores, es prima de Francisco Pico que estuvo con el PSOE de jefecillo (productor) y luego siguio con el PP.
    Monica Picó llevaba tiempo en RTVV con contratos normales y el ultimo que le hicieron fue del 3% (Assessora Tècnica).

    Vicente Garcia Comas, entro en Ràdio 9 de jefe de programas. El enchufe fue que la madre de Vicente iba a misa con la madre de Camps. Antes de entrar a RAV, se detectó que habia cobrado unos 3000 euros de enero a junio como colaborador y nadie lo conocia.Fue en la epoca de Anacleto Rodriguez como director de RAV y Montaña Rubio como jefa.”

  2. Les meues disculpes a Encarna Pérez per la incompetència de qui l’haja inclòs en el llistat:
    ¡Hola Rafa¡ soy Encarna Pérez Pallarés, he leído tu artículo de “Les Caparres” y por el presente email te comunico que en el Informe de la Inspección de Trabajo hay un error al haberme incluido en la famosa lista del 3%. Yo empecé a trabajar como auxiliar administrativo en TVV en 1989, en el año 1992 aprobé las oposiciones para dicha plaza. En marzo de 1999 accedí por primera vez a un puesto de abogado en RTVV, como interina por bajas maternales de dos de mis compañeras y por “bolsa de trabajo”, estando desde entonces ejerciendo funciones abogado con distintos tipos de contratos. Cuando dimitió Jaraba me comunicaron mi cese de abogada y mi vuelta a la plaza fija de auxiliar, y todo ello en contra de lo que manifiesta el Informe. Fui afectada por el 1º ERE y en febrero de 2013 me fui a la calle con indemnización de AUXILIAR ADMTVO. Desde entonces estoy peleando por la indemnización que me corresponde como abogada. Es por ello, que me fastidia mucho que, a raiz de un error del Informe, me metan en un saco de “enchufados”que no me corresponde. Ahora que conoces el error, espero sepas comprender mi situación y me saques del saco (valga la redundancia) de “les caparres resistents”.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.