26 de maig de 2012
General
2 comentaris

TAMBÉ PRIVATITZARAN ELS INFORMATIUS

Tot i que a l’avant-projecte de llei de RTVV es deia que els informatius no podrien ser privatitzats, ara, el projecte que presenten a Les Corts diu (Art. 24.3) que “Radiotelevisió Valenciana S.A. podrà cedir a tercers la producció i edició dels programes informatius sempre que no es trobe expressament prohibit per la legislació bàsica estatal en matèria de comunicació audiovisual”.  Cap de les recomanacions que va fer el Consell Valencià de Cultura, especialment pel que fa al valencià i a la declaració com a BIC de l’arxiu audiovisual, han estat incloses. El PP pretén prémer l’accelerador, aprovar la llei a juny, acomiadar mil dos-cents treballadors a juliol i lliurar la televisió pública als grups mediàtics de l’extrema dreta espanyola que han fracassat, en termes econòmics i d’audiència, en la seua pretensió de dominar el mercat audiovisual valencià. Ara tornaran a la càrrega des de Canal 9 i pagats per la Generalitat. Ni tan sols tindran l’obligació de fer-ho en valencià.

Altres novetats respecte del que ja vaig dir en l’informe en PDF que podeu trobar al post del 4 de maig són:

– els consellers, inclòs el director general, podran renovar per sis anys més. A l’avantprojecte es deia per tres anys més.

– S’ha suprimit la possibilitat d’emetre canals de pagament.

– El Consell d’Administració podrà reunir-se quan ho sol·liciten un terç dels seus membres. Abans s’exigia la meitat.

– Esmenta a l’article 45.4 el “Consell de l’Audiovisual de la Comunitat Valenciana” que no han creat i que potser tampoc no crearan.

De la lectura i anàlisi del conjunt de la llei que proposen es pot concloure que, tot i que ha millorat la redacció i ja no fa tanta vergonya la mediocritat del text, que s’han adonat que havien d’incloure el concepte de Mandat Marc i precisar el Contracte Programa, no han inclòs cap clàusula garantista. No hi ha, doncs, cap manera de fer-los complir els bells enunciats quant a llibertats, democràcia, pluralitat i la resta de principis en què no creuen.

Així que les coses, si no hi posem remei, preparem-nos a pagar entre tots els valencians uns cent cinquanta milions d’euros l’any perquè els amics d’Intereconomia, Jiménez Losantos, COPE, Canal 13, el Mundo, Vocento, etc. es dediquen a oferir-nos porqueria audiovisual i manipulació informativa. I damunt podran fer-ho en castellà per no haver de contractar ni locutors de la terra. Es prepara un gran desembarcament mesetari.

Forasters vindran…


Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.