Un bon grapat d’entrevistes internacionals, defensant la democràcia i la llibertat de premsa

Els fets d’aquests dies m’han obligat a atendre un grapat de col·legues internacionals que segueixen amb una gran atenció tot el que està passant al nostre país. He fet entrevistes per a mitjans diversos, he parlat en privat i en confiança amb tot de corresponsals i fins i tot hi ha escrits meus que han estat traduïts a diferents idiomes.

Alguns enllaços:
Spansk militär hotar att stänga medier i Barcelona (Una entrevista a Journalisten)
Spansk polis hotar stänga katalanska nyhetsmedier (SVT Televisió pública sueca)
Director de medio catalán acusa a España de poner en marcha un “golpe de Estado” (Ràdio Bio-Bio de Xile)
Carles Puigdemont, o independentista sereno no meio do furacão (Sofia Lorena, de Público Portugal fa una semblança del president de la Generalitat, basada en una anècdota que li vaig contar)
-“As próximas horas e dias vão ser muito duros na Catalunha”. (Público Portugal)
In Catalonia, Proud To Be an Agent of Sedition. Un editorial publicat en anglès a la històrica AntiWar

Un pensament a “Un bon grapat d’entrevistes internacionals, defensant la democràcia i la llibertat de premsa

  1. Sobre entrevistes, la del sr. Pepe Beúnza [https://www.vilaweb.cat/noticies/pepe-beunza-em-considero-un-ciutada-del-mon-i-votare-que-si/] està obert amb un subtítol erroni: Pepe Beúnza no va ser “el primer objector de consciència al servei militar”. En tot cas, va ser el primer objector de consciència “catòlic romà”. Tampoc no va estar el primer per “raons polítiques”.
    Abans d’ell, moltes persones es van declarar, a l’Estat espanyol, objectors molts testimonis de Jehová, adventistes del setè dia i anarquistes,entre altres “minories”. Algunes d’aquestes persones es van pasar fins a vint-i-un anys dins penals militars.

    Reconec que per a molts “creadors d’opinió” (des del sr. Barnils [o potser és “línea editorial” de Vilaweb?] fins a l’ICIP) pugui resultar incomode admetre la realitat objectiva, sobretot quan aquesta realitat desfa molts prejudicis envers minories i col·lectius que, després d’estar oprimides, ara voldrien -aquests creadors d’opinió- que continuessin invisibilitzades.

    Atentament, i tots els meus respectes i admiració pe lsr. Pepe Beúnza,

    Joan Rosique Riudoms

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *