Entra la murta

Entra la murta al poble …i al darrere l’Ajuntament posa els del camió de la neteja que es dediquen a replegar tota la murta i els pètals de rosa que s’ha tirat un cantó més avall. L’espectacle és sorprenent o ridícul. Si no volen murtra pel carrer que no la facen entrar. Però si la fan entrar tindria una certa lògica deixar l’enramada al carrer durant unes hores. Si no és fer i desfer com imbècils.L’escena còmica, final, la veig al davant de la farmàcia. Els empleats de l’ajuntament agranant frenèticament la murta mentre deixen unes cigarretes mig gastades en la vorera. Devien tindren ordre de netejar només la murta i les roses però deixar tota l’enruna que trobaren.

3 pensaments a “Entra la murta

  1. No crec que tiren murta, ja que és una espècie protegida i en perill d’extinció, precisament per l’abús que se’n feia per a les enramades. El que escamparan deu ser llentiscle o mata, planta una mica semblant -només una mica- a la murta, però que no desprèn la seua olor. És justament per l’olor que desprenien que es feien les enramades, s’hi usaven plantes aromàtiques per ocultar la pudor de les caguerades dels animals que participaven en aquestes processons. Per tant, avui l’enramada, això de tirar "murta", no tindria gaire sentit, llevat de l’efecte "estètic", però si l’agranen de seguida…. I si hi participa cavalleria, aleshores que el camió de la l’Ajuntament vaja darrere arreplegant les bonyigues perquè no les xafe ningú.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *