Club 7 Cinema

Un blog de Salvador Montalt

16 de maig de 2015
0 comentaris

“The Lobster”, de Yorgos Lanthimos: Amor en temps distòpics o un “jocs de la fam” d’autor (primeres reaccions)

Ha arribat l’hora de saber si el director grec Yorgos Lanthimos es mereix ser a la Competició de canes, en què participa amb The Lobster.

The Lobster. Direcció: Yorgos LANTHIMOS. Coproducció greco-franco-neerlandeso-anglo-irlandesa. Intèrprets: Colin Farrell, Rachel Weisz, Léa Seydoux, Ben Whishaw, John C. Reilly. Sinopsi: Una història d’amor no gens convencional, ambientada en un futur no gaire llunyà i més aviat galdós, en què arresten els solters, d’acord amb les lleis de la ciutat, i els duen a l’Hotel, on els obliguen a trobar parella en 45 dies. Si no se’n surten, els transformen en animals i els abandonen a bosc. Un home desesperat fuig de l’Hotel, s’amaga al bosc, on viu un grup de resistents, Els Solitaris, i s’enamora, mal vagi en contra de les seves normes.

Tira_horitzontalPiulades:

Eulàlia Iglesias: LOBSTER: Yorgos Lanthimos explora la possibilitat d’existència de l’amor total en una distopia de doble cara. #Cannes2015 (..) Poques vegades ha estat tan bé Colin Farrell com a LOBSTER, un film més madur però que no acaba de quallar del grec. #Cannes2015

Xavi Serra: Lanthimos segueix enrocat en el seu teatre de l’absurd de les convenciones socials. THE LOBSTER arrenca molt bé, però s’acaba fent llarga.

Àngel Quintana:  Yorgos Lanthimos converteix The Lobster en una versió de Juegos del hambre d’art i assaig, rodada en estil internacional. #Cannes2015. I en parla amb molta més extensió a Caimán: Cannes 2015 en tiempo real.

Manu Yáñez: #TheLobster me ha parecido lo mejor de Yorgos Lanthimos (..) #TheLobster me parece lo mejor de Y. Lanthimos: su propensión a la crueldad se ve compensada por un inesperado halo romántico. #Cannes2015 (..) Dicen por aquí que #TheLobster es un #LosJuegosdelHambre de autor. A mí me ha recordado más a #Delaguerre de Bonello. #Cannes2015. I s’esplaia més a la crítica publicada a Otros Cines Europa: Lanthimos ríe y llora con los solteros condenados de The Lobster.

Scott Foundas (Variety): THE LOBSTER: A potential revelation for critics and audiences…who have never seen a Marco Ferreri movie. #Cannes. I el seu col·lega Guy Lodge n’ha publicat la crítica: Yorgos Lanthimos’ first English-language feature is a wickedly funny, unexpectedly moving satire of couple-fixated society.

Peter Bradshaw (The Guardian): Yorgos Lanthimos’s The Lobster – a macabre and often hilarious black comedy which runs out of ideas – review later #Cannes #Cannes2015

Carlos F. Heredero: The Lobster, de Lanthimos: una fábula surrealista que esconde una metáfora indescifrable sobre la cainita Europa actual. I en parla amb molta més extensió a Caimán: Cannes 2015 en tiempo real.

Alejandro G. Calvo: Yorgos Lanthimos vuelve a insistir en sus microcosmos anómalos repletos de humor negro. Aún así su THE LOBSTER tiene poca gracia.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!