Mails per a Hipàtia

El bloc personal de Vicent Partal

La tesi de Mar

Publicat el 2 d'octubre de 2010 per vicent

Ahir a Alacant Mar Iglesias va presentar la seua tesi doctoral sobre VilaWeb, un treball en el qual ha invertit quatre anys i que li va valdre un Excel·lent cum Laude, acompanyat d’un aplaudiment de les prop de seixanta persones que vam assistir a la presentació oral feta a la Universitat d’Alacant.

El volum que aplega les més de cinc-centes pàgines sobre VilaWeb que Mar ha convertit en la seua tesi a mi m’esborrona, literalment. El recull és tan exhaustiu i retrata d’una manera tan sòlida el nostre projecte que em sembla un regal impagable. Reconec que moltes vegades aquests anys he pensat que no acabaria mai. Però ella amb una insistència que mai defallia ha anat acumulant documentació, entrevistant gent, vigilant el que fèiem i capbussant-se en tota mena d’arxius on ha trobat coses que ni nosaltres mateixos recordàvem que existien.

Hi ha moltes coses que m’han sorprès. Una molt particularment que és el relat de com treballem una notícia. Prenent com a base el dia de l’aterrament de les cases del Cabanyal Mar va espiar literalment el treball de la redacció i l’ha documentat en una línia de temps que em deixa sorprès a mi mateix. Sempre embolicats en la realitat del dia a dia costa molt tenir la perspectiva de veure com treballem amb tant de detall com la Mar ha explicat. 

Dilluns penjara la tesi en format pdf per a que qualsevol la puga llegir i ja prepara continuacions del treball, noves investigacions sobre la premsa digital i en particular sobre el nostre (i seu) diari. Amb el nostre més gran agraïment.

(PD. La tesi es pot trobar, amb un format Creative Commons, ací)


  1. Aquí la pots trobar:

    http://www.safecreative.org/work/1010037493231

    Avui crec que un parell de clients s’enfadaran amb mi… envers de treballar estic llegint aquest “llibre”. Es la meva particular formació laboral de l’any. He de donar enhorabones, tant a l’escritora com als protagonistes de l’obra.

    Que tingeu bon dia. Jo ja el disfrut el dia…

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.