Un any més fem participació en majúscula, un any més Sant Feliu en primer lloc

Dimarts 21 de febrer vam tornar a arrencar el procés participatiu Sant Feliu en primer lloc. Aquest any es tracta de seguir amb les passes iniciades l’any passat i a partir del diagnòstic i dels escenaris i primeres propstes que s’hi van fer. Aquest volem desenvlupar els dos àmbits prioritaris que van sorgir de l’any passat:

Territori: Pla director del centre, la nova plaça de la vila, el pla de dinamització comercial. Com dissenyar, ara que s’està fent forces inversions (Ajutament, Biblioteca, plaça…) en aquest centre, un espai pensat pel futur i que doni resposta a totes les necessitats.

Cohesió social: tenim el repte de seguir mantenint allò de bo que té ser un poble, la conv`vència i la cohesió social. Un èxit prioritari per aconseguir-ho és aatrvésde l’educació, de fer un poble que eduqui en el sentit ample del terme. Per això encetem un debat familiar que ens ajudarà a crear noves eines com un Pla d’Entorn en l’àmbit educatiu, per exemple.

L’any passat en tot aquest tema s’hi van moure 184 persones, i les aportacions de tothom va ser escoltades i recollides. I estan ajudant a canviar algunes coses. Potser algun dia n’haurem de fer un llistat. Jo crec en la participació com una forma de fer política amb la gent i no per a la gent. Sé que és fàcil que s’instrumentalitzi políticament (com pretén ja més d’un any el PSC i com va quedar de manifest de nou dimarts), però reflexionar sobre nosaltres, fer pedagodia sobre el difícil que és administrar i prioritzar els recursos, triar entre tots, és també la clau de caminar en una bona direcció en un moment clau per al municipi com és l’actual.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.