El valor d’una persona = (c+h) x a

Ahir vaig assisitir a una distreta xerrada el formador i divulgador Victor Kuppers [web] a l’Escola Pia. A més de passar uan bona estona i riure… molt fa pensar força sobre el que és importnat i el que no a la vida.

De fet el més important del que va dir és que “a la vida les cartes cauen un cop bones i altres dolentes, però el que distingeix la gradesa d’una persona és l’actitud amb que ens enfrontem a allò que ens va passant”.

Em va agradar la fórmula matemàtica que va plantejar: V=(C+H)xA. Que vol dir, que el valor d’una persona = ( coneixements + habilitats) x actitud. Recordem la gent no per les seves habilitats o coneixements sinó per la seva actitud és el que acaba fente xponencial la resta. 

En aquest sentit, va defensar tenir una actitud positiva perquè si perds l’actitud perds el multiplicador.  

També va estar molt enecertat en la reflexió sobre que estem tot força tarats. V aposar d’exempe per demostrar-ho el que passa massa sovint a un semàfor si es posa verd i no arranca el vehicle del davant. 

La dinàmica del dia a dia en porta a passar rutinàriament per la vida. A creure que l’important és tenir coses quan és tenir persones importants. “De tant normals que som hem creat un món d’anormals”.

L’actitud és trasmet per la cara, pel tracte amb els altres. I la cara va en el pack. Com deia un proverbi xinès de fa més de mil anys:  L’home que no riu no hauria d’obrir una tenda.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.