El Reglament Orgànic Municipal una mostra més de prepotència

Dissabte vam entrar a registre de l’Ajuntament les al·legacions que presentem al Reglament Orgànic Municipal de Sant Feliu. Un Reglament d’aquest tipus en qualsevol Ajuntament “normal” s’hauria aprovat per unanimitat dels grups municipals després d’arribar a un consens. Aquí un cop més no ha estat possible.

Es va presentar el ROM de forma unilateral, sense ni una reunió amb cap grup municipal, ni entitat. Ens el vam trobar directament al darrer Ple i el rodet de la majoria absoluta socialista el va fer aprovar. Però després perquè a més conté greus il·legalitats i mancances:

1.- Il·legalitats
perquè es confereix un poder a l’Alcalde que ni la Llei de bases de règim local li atorga. Per exemple s’intenta restingir el dret a la informació fent-lo discrecional de l’alcalde, o fins i tot establint un plaç d’entrega d’informació d’un mes quan la Llei estableix quatre dies. Fets aquests que a més de ser il·legals constitueixen una vulneració dels drets del ciutadà.

2.- Greus mancances, no sabem fins a quin punt malintencionades, com exemple, no es regula el funcionament del Ple, ni d eles comissions informatives, o d’òrgans de participació ciutadana com l’audiència pública. deixant tota la capacitat de regular aquests a l’alcalde.

3.- Aspectes que tot i no ser il·legals, ni ser uan mancança fan mal als ulls. Per exempel que a Sant Feliu per demanar una audiència pública calguin 1.000 signatures de ciutadans, denota la nul·la voluntat de que la gent participi i impossibilita que ningú pugui emprar aquesta fórmula, a excepció és clar, del propi Alcalde.

En definitiva un ROM per coartar, condicionar i impossibilitar el control i seguiment del govern, un ROM per frenar i evitar canals i mecanismes de participació ciutadana, un ROM fet de forma unilateral i a sobre mal fet. Per tot això CiU hem presentat aquesta bateria d’al·legacions amb la voluntat de que s’esmeni i es corregeixi. Però tant el fons com les formes denoten un cop més que estem davant d’un govern amb una nul·la voluntat de diàleg i de consens amb els altres grups i amb els ciutadans.

  1. PREPOTÈNCIA LA TEVA, ROC. LA QUE HA PORTAT A LA VICEPRESIDENTA DE CIU A VOLER DIMTIR PERQUÈ SEGONS HA DIT A UNA BOTIGA DE SANT FELIU NO ET POT NI VEURE, IGUAL QUE 3/4 PARTS DE L’AGRUPACIÓ LOCAL CONVERGENT.

    POTS PARLAR DE LA PREPOTÈNCIA DELS ALTRES, PERÒ NO POTS NI PODRÀS MAI AMAGAR LA TEVA.

    AQUEST MISSATGE DURARÀ AQUI PENJAT 10 MINUTS. LA TEVA PREPOTÈNCIA, EL QUE ET QUEDA DE VIDA.

  2. Vamos yo no se si se puede califiar al primer gobierno de la historia de este pueblo que monta una comisión abierta a la participación de todo el pueblo y en la que todas y todos nos podemos apuntar como “autoritario”. Quizás no habéis asumido vuestra flamante derrota, o quizás a alguien le moleste que el presidente de ciu vaya por un lado, y sus tres concejales por otro. Tengo la imagen grabada de los tres concejales de CiU riéndose del guión que su presidente les hizo. Hay días que una no olbida.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.