BLOC DE CIRC

PER MARCEL BARRERA

26 de febrer de 2015
0 comentaris

El festival de Figueres presenta circ amb animals abans de reunir-se la ponència del Parlament

Hi ha circ amb animals a Figueres. Repeteixo per si el lector llegeix molt ràpid i no ho ha assimilat. Hi ha circ amb animals a Figueres. Malgrat l’ofensiva parlamentària de CiU, ERC, PSC, ICV-EUiA i CUP per prohibir aquests números a Catalunya, el Festival Internacional de Circ Ciutat de Figueres presenta en la seva quarta edició, que comença avui i es perllongarà fins dilluns 1 de març, un número de volteig eqüestre amb cinc cavalls.

L’atracció, presentada per la troupe Muratov, habitualment està de gira pel Japó amb el nom de Bolshoi Circus. El número es presenta quatre mesos després de les compareixences dels circs al Parlament de Catalunya contra la prohibició i a l’espera que es convoqui la primera reunió de la ponència formada pels diputats Josep Rull (CiU), Oriol Amorós (ERC), Jordi Terrades (PSC), Rafael Luna (PP), Hortènsia Grau (ICV-EUiA), Matías Alonso (C’s) i Quim Arrufat (CUP),

En un comunicat de premsa, el festival assenyala les condicions dels animals artista durant la seva estada a Figueres. Estaran en una carpa blanca de 375 metres quadrats. En el seu interior s’hi han disposat 5 boxs individuals i una pista completa de circ de 12 metres per tal que els cavalls puguin escalfar abans de sortir a la pista central.

També hi ha una caseta pels dos mossos de quadra que es “relleven per una atenció 24 hores i tot l’emmagatzematge”, segons la nota de premsa del festival. Els cavalls consumiran durant la seva estada a Figueres 350 quilos de fenc, 400 quilos de pinso granulat i 1.200 quilos de flocs per a mantenir sempre net el seu jaç.

Segons el mateix comunicat, cada dia arribaran al circ 5 quilos de pastanaga i pomes. A banda dels seus cuidadors, durant la seva estada a Figueres, rebran les atencions de la veterinària experta en cavalls Maria Antònia Roig, del Departament d’Agricultura, Ramaderia i Pesca de la Generalitat de Catalunya, i les visites de la biòloga Alicia Herrera, especialitzada en cavalls.

La companyia Muratov durant un número presentat l’any 2010.


Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.