Encara podeu aprofitar els últims albercocs, vermells i daurats, per a fer aquesta magnífica conserva i poder elaborar coques i pastissos.
ALBERCOCS EN ALMIVAR
Una conserva de mitjos albercocs tradicional, que les dones pageses però també de ciutat sabien preparar- i saben, sortosament-, ja que constitueixen la base de pastissos magnífics, entre ells la coca d’ albercocs, una de les delícies de Mallorca. L´albercoc és anomenat també abricoc.
Ingredients
1 kg d’ albercocs no gaire madurs
700 g de sucre (aproximadament; hi ha quin’ hi posa 1 kg)
aigua
Elaboració
Escolliu uns albercocs forts, ni verds ni madurs o, si de cas, tirant a verdosos, a fi que no s’esclafin.
Obriu-los per la meitat i llenceu els pinyols. .
Col.loqueu tots els trossos de cara avall en un pot de vidre , mirant de no deixar espais buits. Cobriu els pots amb una almívar fet aigua i sucre, en una proporció aproximada de 4 cullerades de sucre per cada litre d’aigua , si bé les proporcions van a gust de cadascú.
Perquè es conservin bé, tapeu els pots hermèticament, passant esperit de vi al coll i a la tapa, i poseu-los al bany maria. Quan l’aigua arranqui el bull comenceu a comptar una mitja hora (hi ha que els hi té més o menys temps,normalment 20 minuts, fins i tot només uns 10 minuts) i a continuació els deixeu refredar.
Guardeu-los en un lloc fresc, fosc i sec.
Notes
També es poden fer bullir abans, posant-hi suc o escorça de llimona, uns 2 o 3 minuts.
Amb albercocs també es fa una de les millors confitures, melmelades, licors, etc.
Als Països Catalans les varietats més apreciades són
el roig del Rosselló, el galta-roja de Valéncia i Catalunya, el taronja de Girna i algun nou híbrid de l´Empordà també interessant. Per menjar-los en cruels albercocs han de ser ben madurs: no els compreu verds, ja que no madures de fora adequada.
Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!