El Campanaret

Un bloc de Gerard Gort

2 de juny de 2013
Sense categoria
0 comentaris

Dietari del procés cap a l’estat propi. Setmana 37

Dilluns 27 de maig de 2013

El president espanyol, Mariano Rajoy, no aconsegueix convèncer els barons del PP i ajorna un mes la decisió sobre l’objectiu de dèficit. Durant la reunió que avui ha mantingut amb els presidents autònomics del PP s’han fet evidents les diferències entre els participants.

Dimarts 28 de maig de 2013

Artur Mas ha presidit aquesta tarda la reunió amb els partits que defensen el model educatiu català i amb la permanent del Consell Escolar de Catalunya. El Govern busca la unitat política i docent davant una llei d’educació espanyola que és un atac a la immersió lingüística.

Dimecres 29 de maig de 2013

IU, ICV i EUiA segellen a Madrid un acord per defensar conjuntament el dret a decidir del poble català. “No s’ha de tenir cap por que Catalunya s’expressi democràticament”, ha afirmat el coordinador general d’IU, Cayo Lara. A més de Joan Herrera i Joan Josep Nuet qui també ha estat avui a Madrid és el primer secretari del PSC, Pere Navarro, per presentar en societat la seva proposta federal.

Dijous 30 de maig de 2013

L’Ajuntament de l’Hospitalet de Llobregat ha aprovat una moció de rebuig al Consell Assessor per a la Transició Nacional i que demana que el consistori negui qualsevol ajuda a la celebració de la consulta. El text ha prosperat perquè el PSC s’ha alineat amb el PP i la PxC. Els regidors d’ICV-EUiA i CiU hi han votat en contra. Precisament aquesta mateixa setmana l’alcadessa de L’Hospitalet, Núria Marín, ha iniciat una campanya amb el lema “No a la independència” per deixar clar que el PSC sempre hi estarà en contra. Tot i això un altre històric de la formació com Joaquim Nadal ha manifestat que votaria ‘sí’ en un referèndum afegint-se a veus com la d’Antoni Castells.

“Davant l’actual desmembrament del nostre autogovern el millor camí és construir un projecte propi”. Aquesta és la idea que ha exposat el president Mas a la reunió del Cercle d’Economia que es fa a Sitges. Ha argumentat que Catalunya, dins el marc europeu, pot ser com Àustria o Dinamarca.

Es presenta el Concert per la Llibertat. 2014: fem-ho possible que diferents entitats encapçalades per l’ANC i Òmnium organitzen pel 29 de juny al Camp Nou. Es tracta d’un nou esdeveniment de masses que vol ajudar a reforçar el procés cap a la independència. La direcció artística recau en Lluís Danés i Gerard Quintana i hi participaran una llarga llista de cantants i formacions.

Xiulada als prínceps espanyols Felip de Borbó i Letizia al Gran Teatre del Liceu, on han assistit per veure l’òpera L’elisir d’amore.

Divendres 31 de maig de 2013

Els tres diputats d’ERC-Reagrupament al Congrés de Madrid ingressen l’IRPF a l’Agència Tributària Catalana.

Nou rídicul de la diplomàcia espanyola. Ha denegat el visat a quinze anestesistes kosovars que volien assistir a un congrés mèdic a Barcelona perquè l’estat espanyol és dels pocs que encara no reconeix l’estat de Kosovo.

Dissabte 1 de juny de 2013

Mariano Rajoy clausura a Sitges la reunió del Cercle d’Economia advertint que “els estats petits no compten gens”.

Diumenge 2 de juny de 2013

Mentre el portaveu parlamentari del PSC, Maurici Lucena, s’ha mostrat avui d’acord amb les declaracions d’ahir de Mariano Rajoy assegurant que el pes d’una Catalunya independents a la UE seria molt limitat, el president Mas ha replicat que “la dimensió d’un país potser dóna més poder, però no fa que la gent visqui millor. Sempre hi haurà països petits a Europa i al món que funcionaran millor”. Mas ha posat exemples d’estats petits que tenen un nivell de benestar molt superior al de grans estats: Suïssa, Suècia, Dinamarca, Àustria o Finlàndia. I ha preguntat en veu alta si és millor “ser un país gran com Espanya amb un 27% d’atur o un país més petit, com Àustria, amb un atur del 4%.

El Center for European Policy Studies, un dels centres d’estudis polítics més influents a Brussel·les, proposa la mediació internacional entre Catalunya i Espanya. I apunta que aquest rol el podrien desenvolupar la UE o l’ONU. El cap d’estudis del centre, Steven Blockmans, diu que encara que la Comissió Europea no ho reconegui oficialment els processos de Catalunya i Escòcia ja formen part de la seva agenda.

Dietari del procés cap a l’estat propi. Setmana 6
28.10.2012 | 11.44
A Sense categoria
Educació i urbanitzacions
28.06.2006 | 1.42
A Sense categoria
Binomi Carabén-Saura
09.06.2006 | 6.35
A Sense categoria

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.