EUROTOPIA

Pensar localment per actuar globalment i pensar globalment per actuar localment.

13 de juliol de 2015
0 comentaris

Els Cyber Partits

Pressions i possibilitats de desenvolupament dels partits en l’era de l’ús generalitzat d’Internet.

A la entrada ‘NOVES ORGANITZACIONS PER AL CANVI SISTÈMIC’ deia:

Aquests Sistemes Interorganitzacionals simples, estan basats en el desenvolupament de sistemes de Mercats electrònics, esbiaixats en els qual tots els participants tenen els mateixos drets i en la Cooperació estratègica.

Hem comprovat com aquest darrers anys, l’ús generalitzat d’Internet i els mercats electrònics, han impactat fortament en la societat i en l’activitat política, i com han afectat al desenvolupament de l’organització dels partits, imposant-se el ‘cyber partit’ com un nou «tipus ideal» de partit polític. Els Cyber ​​Partits són organitzacions més que institucions, ja que als votants amb preferències diverses els ofereixen suport segons el context. Es caracteritzen per relacions tecnològicament assistides entre el partit i els votants en lloc d’una burocràcia formal. Les possibilitats dels partits cibernètics estan demostrades a Gran Bretanya i Alemanya, però els exemples d’altres països amb més experiència de penetració d’Internet generalitzada aporten indicis per al futur. En els Cyber-Partits es desenvolupa una relació més forta amb els seus votants (en lloc del duel per la “edat daurada” de l’adhesió a partits de masses), podria ser un desenvolupament positiu en termes democràtics. Els partits que no responguin a les pressions de la competència per augmentar la seua respectabilitat mitjançant l’ús innovador de les tecnologies disponibles poden estar més propensos a enfrontar-se al declivi.

Algunes característiques diferencials d’aquestes organitzacions:

Sense membres, definició flexible de militants, potencialment tots els votants

Partits com a organitzacions (no institucions) operant en el límit entre l’estat i la societat

Canvi de patrons de participació política; sistemes electorals i de presa de decisions mixtos basats en tecnologies Web i Internet.

Vincles directes amb els votants; animada competència entre múltiples preferències de votants.

Inventem una ciberdemocràcia per acompanyar la civilització digital.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!