EUROTOPIA

Pensar localment per actuar globalment i pensar globalment per actuar localment.

13 de juliol de 2015
0 comentaris

Els Cyber Partits

Pressions i possibilitats de desenvolupament dels partits en l’era de l’ús generalitzat d’Internet.

A la entrada ‘NOVES ORGANITZACIONS PER AL CANVI SISTÈMIC’ deia:

Aquests Sistemes Interorganitzacionals simples, estan basats en el desenvolupament de sistemes de Mercats electrònics, esbiaixats en els qual tots els participants tenen els mateixos drets i en la Cooperació estratègica.

Hem comprovat com aquest darrers anys, l’ús generalitzat d’Internet i els mercats electrònics, han impactat fortament en la societat i en l’activitat política, i com han afectat al desenvolupament de l’organització dels partits, imposant-se el ‘cyber partit’ com un nou «tipus ideal» de partit polític. Els Cyber ​​Partits són organitzacions més que institucions, ja que als votants amb preferències diverses els ofereixen suport segons el context. Es caracteritzen per relacions tecnològicament assistides entre el partit i els votants en lloc d’una burocràcia formal. Les possibilitats dels partits cibernètics estan demostrades a Gran Bretanya i Alemanya, però els exemples d’altres països amb més experiència de penetració d’Internet generalitzada aporten indicis per al futur. En els Cyber-Partits es desenvolupa una relació més forta amb els seus votants (en lloc del duel per la “edat daurada” de l’adhesió a partits de masses), podria ser un desenvolupament positiu en termes democràtics. Els partits que no responguin a les pressions de la competència per augmentar la seua respectabilitat mitjançant l’ús innovador de les tecnologies disponibles poden estar més propensos a enfrontar-se al declivi.

Algunes característiques diferencials d’aquestes organitzacions:

Sense membres, definició flexible de militants, potencialment tots els votants

Partits com a organitzacions (no institucions) operant en el límit entre l’estat i la societat

Canvi de patrons de participació política; sistemes electorals i de presa de decisions mixtos basats en tecnologies Web i Internet.

Vincles directes amb els votants; animada competència entre múltiples preferències de votants.

Inventem una ciberdemocràcia per acompanyar la civilització digital.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!