Tinc la paraula

... i ho aprofito per dir la meva.

Polls confinats i en perill d’extinció

0
Publicat el 3 d'abril de 2020

pediculus humanus capitisDiuen els experts que el confinament per a reduir els contagis del COVID19 està fent l’efecte esperat, i que fins i tot s’estan reduint els contagis d’altres malalties, com ara la grip.

Els pares amb nens en edat escolar saben perfectament que una plaga recurrent és la dels polls. Tan bon punt has aconseguit fer nets els caps, les coixineres i els llençols, ja comences a patir de nou, perquè saps que la plaga pot tornar en pocs dies. Saltant de cap en cap, i de família en família, els polls aconsegueixen esquivar l’escomesa dels xampús i tractaments antipolls, i propagar així la seva espècie.

Vull creure que amb el confinament, totes les famílies hauran aprofitat per a fer net de polls. Si ja es fa prou petita la casa, quan hi són els pares, fills, gossos, gats i periquitos, tenir-la a més a més ocupada per una colònia de polls ha de ser d’infart!

Hauríem de suposar que després de més de quatre setmanes de confinament totes les llars europees hauran aconseguit lliurar-se dels polls. Una gran notícia per a pares, fills i mestres. Però una mala notícia per a la biodiversitat del planeta i, òbviament, pels polls.  Em sorprèn que els defensors dels animals encara no hagin dit res al respecte. O potser el seu clam ha quedat ofegat per la voràgine informativa d’aquests dies?

Tampoc crec que sigui una bona notícia per a les empreses que fabriquen els xampús antipolls. Sense plaga no hi ha mercat, i sense mercat no hi ha negoci. Potser aquests fabricants reclamaran indemnitzacions a l’estat, de la mateixa manera que ho van fer els amos de les places de toros de Catalunya, quan se’ls va acabar el negoci? O potser una manera més senzilla i eficient de resoldre el seu problema és que no desapareguin del tot els polls.

Per internet es poden comprar tota mena d’animals, com ara la mosca del vinagre (Drosophila Melanogaster) que és molt utilitzada en experiments genètics. Per menys de 24 dolars se’n pot comprar un pot de 100. Suposo que de polls (Pediculus Humanus Capitis) també se’n deuen poder comprar, tot i que no n’he trobat, ja que d’alguna manera s’ha d’haver comprovat l’eficàcia dels productes antipolls en condicions de laboratori. Tan senzill com comprar-ne uns quants pots i tornar els polls al seu hàbitat natural. Un gran favor per a la biodiversitat i per a l’economia.

Per cert, algú sap com estan les accions de les empreses que fabriques productes antipolls?

Publicat dins de General | Deixa un comentari