Tinc la paraula

... i ho aprofito per dir la meva.

Resposta al sr. Jacobi

0

L’endemà de l’acte organitzat pel KDF al Círculo Ecuestre amb el president del parlament vaig buscar a internet la intervenció del sr. Jacobi que acabava amb la lapidària frase: “… voto yo que todos ustedes van a la prisión“.

https://www.youtube.com/watch?v=EelvyaqjGXo?rel=0&start=12&w=560&h=315

Si hagués estat present a l’acte li hagués contestat una cosa com ara això:

Crec que no m’equivoco si afirmo que immensa majoria de catalans, així com els ciutadans alemanys i de tota Europa, preferim que si algú ha d’anar a la presó sigui sempre després d’haver sigut escoltat i jutjat en un judici just, i no pas per votació popular. Altrament ens trobariem davant d’un acte arbitrari que ens allunyaria de la democràcia i de l’estat de dret.

I és precisament aquesta arbitrarietat com ara la persecució, l’amenaça i l’empresonament de diputats electes amb l’objectiu de pervertir majories democràtiques les que ens acosta també a la barbàrie i ens porta al totalitarisme. Els que ens interessem per la història europea i la respectem, sabem que no és la primera vegada que s’han pervertit majories parlamentàries a Europa.

Sense anar més lluny a l’Alemanya dels anys 30 del segle passat el partit del govern va perseguir i empresonar més de 100 diputats i amenaçar la resta de diputats de l’oposició. El resultat va ser que el parlament alemany va acabar aprovant la llei de capacitació (Ermächtigungsgesetz) que donava poder absolut al cap del govern. I tots sabem que el resultat va ser catastròfic per a Alemanya, Europa i el món sencer.

Sabem que postures com la seva ens apropen a la barbàrie. Per això les rebutgem frontalment i en canvi defensem aferrissadament els valors democràtics.

Publicat dins de Política i etiquetada amb , | Deixa un comentari