Del BrasiL al RavaL

Bloc d'en Gerard Viader i la Taíza Brito

El Sindic de Greuges denuncia que registren un cavall amb el nom de «catalán de mierda»

Deixa un comentari

En l’informe que el Sindic de Greuges ha entregat a la presidenta del Parlament de Catalunya, Carme Forcadell, s’hi fa per primera vegada menció de la problemàtica creixent de la catalanofòbia a les xarxes socials. Tanmateix el mateix Síndic constata que aquest fenòmen traspassa les fronteres del cyberodi i en el mateix informe s’hi fa esment d’un cas d’emissió i circulació d’un document oficial amb contingut catalanòfob. Com s’explica en el document: “Es tracta d’un passaport equí procedent d’una altra comunitat autònoma que identifica l’animal amb el nom de «catalán de mierda» i està registrat en una base de dades oficial. Davant d’aquesta denúncia, el Síndic va obrir una actuació d’ofici i la va traslladar a la defensora del poble, que també coincideix amb l’apreciació que no és moralment acceptable mantenir noms o termes que incitin o promoguin directament o indirecta l’hostilitat, la discriminació o la violència contra un grup pel seu origen nacional”.

També se n’ha fet ressò del cas Albert Acín, en el seu article publicat a El Nacional.Cat

Aquesta entrada s'ha publicat en Altres, Societat el 12 de febrer de 2016 per gerardviadersauret

Catalanofília al carnaval de Cadis – Premi a la valentia del grup Los Covardes

Deixa un comentari

Ahir vaig fer us de l’espai públic de difusió en aquest bloc amb un apunt que no té res a veure amb Brasil ni amb el Raval. Ho vaig fer de la mà d’un tema al qual en els presents mesos estic dedicant – en el meu temps lliure – una investigació: la catalanofòbia. Vaig escriure perquè em vaig assabentar d’una informació – l’autocensura dels lletristes del carnaval de Cadis vers el dret a decidir de Catalunya– que crec té la seva “salsa”, prou digne i addient doncs per a ser compartida  i comentada.

Com us podeu imaginar, la meva sorpresa fou gran quan prop de dues hores després de publicar l’apunt, Vilaweb difonia en primícia la notícia de que el primer premi de comparses del Gran Teatre el Falla el donaren ahir a la nit precisament a un grup favorable a Catalunya. Concretament, guanyà el grup Los Covardes que defensà en un dels seus pasodobles (Ares en este sur sediento) el dret a decidir de Catalunya i que respectaria una eventual independència. Haig de dir que la meva sorpresa va ser doble.

(més…)

Aquesta entrada s'ha publicat en Altres el 7 de febrer de 2016 per gerardviadersauret

Autocensura dels lletristes del carnaval de Cadis a favor d’un referèndum a Catalunya

Deixa un comentari

Un autor de comparses del carnaval de Cadis, Miguel Ángel García Argüez, ha reconegut en una recent entrevista a la revista digital The Gaditan que seria impensable cantar en un concurs a favor d’un referèndum a Catalunya, doncs el grup s’enfrentaria a una pitada segura.

El tema ha sortit a mitja entrevista, en una pregunta en què se li demanava que expliqués més detalladament una opinió seva anterior segons la qual el concurs carnavalesc és conservador. García Argüez ha respost llavors referint-se a la censura que les comparses s’autoimposen a l’hora de tractar d’un tema com la proposta de realització d’un referèndum a Catalunya. Segons ell, seria impensable una lletra demanant el referèndum doncs et pots enfrentrar a una pitada del públic.

Textualment, l’entrevistat ha dit: «una cosa tan sensata para una persona con una mínima sensibilidad progresista como el referéndum de Cataluña sería impensable que se cantase en un repertorio. Es algo que muchos pensamos, pero no nos atreveríamos a hacer una letra pidiendo eso porque sabes que te puedes enfrentar a una pitada».

(més…)

Aquesta entrada s'ha publicat en Cultura, Societat el 6 de febrer de 2016 per gerardviadersauret