Mails per a Hipàtia

El bloc personal de Vicent Partal

Les Halles de París estrenen una espectacular renovació

Publicat el 6 d'abril de 2016 per vicent

Les Halles de París són probablement un dels indrets que més m’he estimat del món. París és molt important per mi, pels rècords, per tantes coses que hi he descobert, pels dies que hi hem passat, sempre interessants i excitants.

Les Halles, quan les vaig descobrir als anys vuitanta del segle passat van ser per a mi una revelació fascinant. Aquell edifici immens ple de botigues interessants, de gent que anava i tornava de tot arreu, els trens que hi arribaven plens, la FNAC on podia passar-me hores i hores. En un temps carregava literalment maletes de llibres cada vegada que anava a París i Les Halles era el lloc on proveir-me. La meitat de la biblioteca de geopolítica que tinc està comprada allà. Allà vaig descobrir els I Muvrini (encara recorde una façana sencera plena de discos d’un grup que cantava en cors i jo no coneixia). Allà vaig somiar amb Macs que no tenia diners per comprar-me però que admirava en silenci…

I quin entorn! El barri m’encanta, allargar-me caminant al Pompidou, veure-hi alguna de les coses sempre tan interessants que fan, dinar en qualsevol racó. Perdrem per aquells carrers estrets que hi ha darrere l’església. Veure carnissers i floristes fent la feina. Fins i tot m’he acostumat a dormir en un hotelet que està allà mateix a la cantonada.

Les Halles, amb els anys però, s’havia fet vell i s’havia degradat molt. Però ahir van inaugurar una renovació espectacular que vull anar a veure tan aviat com puga. Les Halles han renascut com centre comercial, espai de cultura, nus de comunicació i gran parc urbà de París. Amb una arquitectura impressionant i espere que amb tantes i tantes coses interessants a dins com ha tingut sempre.

Per anar fent boca ací hi ha el vídeo

Les Halles, voyage au coeur du Paris de demain per parisleshalles

Publicat dins de General | Deixa un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.