Mails per a Hipàtia

El bloc personal de Vicent Partal

Descapotable

Publicat el 1 d'octubre de 2011 per vicent

Ruta de presentacions valencianes de +VilaWeb. València mateix, Alacant, Ontinyent, Xàtiva, Alcoi… A Alacant m’espera en l’estació Mar Iglesias, responsable des de fa molts anys de l’edició local, professora de periodisme de la Universitat d’Alacant, autora de la primera tesi doctoral sobre VilaWeb i sobretot amiga amb la qual hem col·laborat moltíssim tots aquests anys.

Mar ha aparcat en circumstàncies poc ortodoxes així que pugem ràpid al cotxe. És un model que desconec, però la veritat és que no sóc cap expert en cotxes jo. De sobte diu que ha d’arrimar-se un moment a la vorera, apreta un botó i el cotxe comença a desmuntar-se en una simfonia de moviments coordinats que vista des de dins del vehicle primer provoca pànic i després admiració i ganes d’ovacionar. La cosa s’ha convertit en un descapotable que Mar es dóna pressa en aclarir que no és molt més car que un cotxe normal.

Ho ignore però gaudisc del model, camí de la universitat. Em sembla que és la primer vegada en ma vida que puge a un descapotable…

De camí cap al campus passem per davant de Rabassa, el miserable campament espanyol on em va tocar passar un grapat de mesos fent la mili i on em vaig rendir a l’evidència que Borges era una mala persona però un escriptor immillorable.

Al campus ens espera Josep Albinyana, un altre pilar de VilaWeb, davant el qual repetim l’escena de la capota. Queda mocat. ‘Acollonat’ segons la seua pròpia definició. Però no s’acaba tot: hi ha encara la traca final. Després d’aparcar Mar agafa un carret elèctric de la universitat per a moure’ns per allà dins ja que anem de banda a banda. Sembla que el recinte té una flota d’aquests vehicles a disposició de la gent, vehicles que provoquen una certa expectació en la colla que participem primer en la classe-presentació i en el dinar posterior a la mateixa.  

Encara em queda una presentació al local de La Cívica i el viatge a Ontinyent on un bon grapat de personal omple de nit l’espectacular nou auditori de Caixa Ontinyent. Però el descapotable de la Mar serà ja el tema estrella del dia. I segurament de la setmana.

Sort que ella té un caràcter magnífic i ens aguanta les bromes repetides… 


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.