Blog d'en Xavier Mir

Un dels 2.079.340 vots del 21 de desembre de 2017

30 d'abril de 2007
9 comentaris

(Maragall dimissió) Cent mil visites al bloc!!

El comptador de visites acaba de superar el número màgic: 100.000:

  • Avui: 175 visites
  • Aquesta setmana: 175 visites
  • Aquest mes: 10720 visites
  • Des de l’inici: 100000 visites

És una bona manera d’acabar el mes d’abril. Vilaweb va posar a zero els comptadors dels blocaires el juliol de l’any passat. Per tant, les cent mil visites s’han aconseguit en gairebé deu mesos. Gràcies a tothom per l’interès i pel suport. Gràcies pels vostres comentaris, tant pels crítics com pels de suport. Tots són benvinguts. Us reprodueixo la informació del meu comptador quant als articles més llegits. Veureu que vuit dels deu pertanyen als escrits en el marc de la campanya "Jo també vull un estat propi", però n’hi ha un parell que han arribat a superar les lectures d’aquells dies i s’han col·locat entre els deu primers. És curiós trobar de tant en tant que hi ha algú que recupera un text publicat fa mesos o que encara continua rebent lectures la "Crida a la blogosfera sobiranista".

D’altra banda, aprofito per comentar alguna cosa de la premsa d’avui, com ara la reacció de Miquel Iceta a la "qüestió Maragall". Iceta va a pinyó fix i dóna la imatge del típic polític d’aparell de partit que mira a una altra banda, com si sentís ploure. Tot són elogis cap al seu líder, que no és altre que Zapatero, i tot és potenciar la dinàmica PSOE-PP, que al Principat és inexistent i fins falsa, ja que en la qüestió de l’autodeterminació els socialistes fan front comú, precisament, amb els populars.

Iceta i els socialistes no poden continuar mirant a una altra banda davant la creixent voluntat de posar la sobirania damunt la taula per part de la societat civil, com es veu en aquesta carta de Dolors Alonso que avui El Punt publica.

I excel·lent article també el de Josep Maria Pasqual al mateix mitjà: "L’últim federalista llança la tovallola". Sobretot quan escriu: "Si tenim en compte que el federalisme, en
definitiva, seria una forma fina i dinàmica d’unionisme, i que
l’alternativa al federalisme és un centralisme groller i estàtic,
s’obre a partir d’ara un nou cicle en la política catalana en què el
sobiranisme se situarà com a mètode d’anàlisi de la realitat
". Ara cal preguntar-se, però, què volen els qui segons els estudis del CEO apostaven per una Espanya federal.

A propòsit del PSC, dels federalistes que llancen la tovallola i de la qüestió de "Decideixo decidir", val la pena tenir present el bloc de Joan Ferrer i Frigola, un socialista favorable a tenir un estat propi. Amb ell i en Xavier Febrer d’Arenys de Mar ja en tenim dos. Si n’hi ha més, serà d’agrair que surtin de l’armari en un moment com aquest. La millor manera d’evitar que ERC capitalitzi el procés sobiranista és que la resta de partits se’l facin seu.

  1. Xavier,

    100.000 visites està força bé.
    I significa, entre d’altres coses, tenir consumidors habituals fidelitzats.
    La qual cosa també està força bé.

    Per als 200.000….!!

    Enhorabona!

  2. Són moltes visites, no?
    Les felicitacions també per l’èxit de la campanya. I al mapa ja en som 2295, i amunt.
    M’ha anat molt bé que recullis aquí els apunts de l’inici. Es fa més fàcil veure i valorar les millores del projecte sobiranista als mitjans.
    Pel que fa a les reaccions de l’aparell socialista, també és significativa (de pena) la resposta del president José Montilla a la entrevista que varen fer a Pasqual Maragall a Itàlia.
    Montilla va respondre alguna cosa així: "Jo no llegeixo premsa italiana. I, i, i, el que és important és el futur!!!" Més trist encara vaig trobar que Lopez de La Vega encara utilitzi ara la frase aquella de "Es bueno para Cataluña i es bueno para España". (Suposo que també -si no seria encara més exagerat el tracta d’estúpids que ens té- ens vol vendre futur. En aquest cas com a promesa.)
    Jo els hi respondria alguna cosa així: No els hi accepto "promesitas" de futur; el món n’és ple de desastres en nom d’aquesta estratègia. I, i tant que n’és d’important el futur. Pot ser que hi pensin una mica. Que no apareix com un bolet; sinó que és fruit dels camins i feines que ara fem per ell.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!