Bretemas

Deixa un comentari

Pegant voltes he trobat un bloc gallec molt interessant: Brétemas Sembla que està fet per un editor gallec i fa pinta de ser un bona entrada a la literatura d’aquell país.
De llibres gallecs reconec que n’he llegit menys del que voldria. Vaig llegir Rosalia amb molt interés i Celso Emilio Ferreiro. Més tard em va fascinar Méndez Ferrín i ara he llegir Suso del Toro. Però em queda encara molt per mirar. Intente compensar-ho amb música com la d’Emilio Cao, un músic increïble, que he pogut retrobar gràcies a l’eMule.
Per cert, si algú té interés en Galícia Vieiros és la porta.

Aquesta entrada s'ha publicat en Sense categoria el 28 de maig de 2005 per vicent

  1. Molt interessant la reflexió. Després de Méndez Ferrín s’ha de llegir Xosé María Álvarez Cáccamo (publicat en català per Bromera Edicions), potser el millor poeta gallec dels últims 50 anys. També els llibres de Yolanda Castaño (Pagès Editors, en català a l’octubre), l’autora jove amb més projecció, o Miguel-Anxo Fernán Vello (en català a Pagès Editors). Si es vol saber més de la cultura gallega, a més de Vieiros, com ja diu Partal, podeu visitar la pàgina de l’Asociación de Escritores en Lingua Galega, amb vincles a editorials i premsa escrita, o la fantàstica culturagalega.org, que alberga pàgines personals i és molt semblant al algunes pàgines argentines d’alt nivell, com ara leedor.com.

    Només amb això ja tindríem una visió molt completa de la literatura i cultura galega actual que, com la portuguesa, és segur que sorprendrà a més d’un.

    El violinista

  2. Benvolgut Vicent,

    Jo afegiria a la recomanació que ens fas de vieiros com a porta per endinsar-nos a la realitat de Galícia, la pàgina del setmanari A Nosa Terra ( http://www.anosaterra.com ).

    Per cert!, que el darrer volum de converses amb en Beiras ("A estrela na Palabra". Laiovento-Espiral Maior. 2004) que han publicat Miguel Anxo Fernan Vello i Francisco Pillado Maior és molt interessant. I molt esperat, després del primer i fins ara únic volum editat el 1989 titulat "A Nación incesante".

    Salut!

    Toni de Mallorca

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.