Mails per a Hipàtia

El bloc personal de Vicent Partal

Provant l’Apple TV

Publicat el 25 de gener de 2011 per vicent

Després de rebuscar molt finalment he trobat una Apple TV a la venda. Anit la vaig instal·lar i he començat a fer proves. Comparada amb la versió anterior és molt millor. No només perquè no fa soroll ni s’escalfa com aquella, que arribava a fer por. També per la velocitat de transfarència dels arxius i sobretot per l’AirPlay.

L’AirPlay és segurament el gran canvi. Això és que pots enviar des dels ordinadors, iPhones, iPads, etcètera que tingues a casa (no només aparells de mac, però…) qualsevol vídeo o fotografia que estigues veient a la pantalla grossa del televisor a l’instant.

Em sembla que pot ser un gran invent perquè cada vegada més en les cases estem mirant cadascú a la nostra petita pantalla, sense mirar massa ningú la gran. Amb aquest petit giny la gran esdevé una cosa així com la ‘pantalla comuna’ de tothom. Si estic mirant una cosa que m’agrada i vull compartir-la només he de passar-la a la pantalla del televisor, amb un clic només.

El que no m’agrada és que de moment això sembla que només funcione en vídeos QuickTime i per tant hi ha molts vídeos, la majoria, que no puc passar al televisor des de la web amb un clic. Tots els podcasts sí que puc però aquests ja els puc veure directe des l’AppleTV. A mi, però, m’agradaria passar per exemple els vídeos de Veetle, sobretot les retransmisions esportives en directe… Miraré a vore si es pot fer amb alguna trampeta…

Publicat dins de Sense categoria | Deixa un comentari

  1. Només falta que wifis, cables i ADSLs funcionen com cal, i a un preu més raonable, per tal que la transferència de bytes ens permeta contemplar  gairebé en HD tot el que hi ha a la Xarxa. No queda massa, em pense. I serà l’Apple TV o qualsevol altra. Salutacions.

  2. Amb una mica de php, un poc de html, el router mateix per ADSL que tens a casa (on resideix el secret de tot això), i aquell vell portatil que tenies i que no saps que fer connectat a la TV… qualsevol arxiu que tenguis en qualsevol dispositiu  que utilitzis i que sigui minimament obert (bluetooth / wifi /…, amb qualsevol format avi, quick, etc..) el pots enviar a la pantalla de la teva TV…. i com més PHP dominis, menys clicks hauras de fer…

    Tot i això, ho reconec, es més fàcil i estètic comprar una cosa com el AppleTV.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.