Club 7 Cinema

Un blog de Salvador Montalt

21 d'abril de 2016
0 comentaris

Festival de Canes 2016: Sessions Especials

Informació sobre les pel·lícules que es projectaran al Festival de Canes 2016 en Sessions Especials.

Festival de Canes 2016: Sessions Especials.

L'ultimaSpiaggia (1)L’ultima spiaggia (L’ultima spiaggia | La dernière plage). Direcció: Thanos ANASTOPOULOS i Davide DEL DEGAN. País dels cineastes: Grècia (Anastopoulos) i Itàlia (Del Degan). Productores d’: Itàlia, Grècia, França. Aquest film és un documental. Sinopsi: Documental sobre com l’arribada d’emigrants de Síria i l’Iraq altera la vida quotidiana dels habitants dels marges d’Itàlia i Grècia. Vendes internacionals: Wide House. Distribuïdores: Arizona. Més informació: Festival de Canes | Imdb | AlloCiné | Cineuropa. Foto: gentilesa del Festival de Canes.

Chouf_C16 (4)Chouf. Direcció: Karim DRIDI. País del cineasta: França-Tunísia. Productores de França. Guió: Karim Dridi. Intèrprets: Sofian Khammes, Foued Nabba, Oussama Abdul Aal. Sinopsi: En Sofiane, estudiant, torna a passar les vacances a la seva barriada al nord de Marsella. Al seu germà, traficant, el maten i ell s’incorpora a la xarxa del tràfic de droga per a trobar els assassins. Entrampat per la lògica implacable del negoci, entra en una espiral de violència. Vendes internacionals: Doc&Film. Distribuïdores: Pyramide. Més informacióFestival de Canes | Imdb | AlloCiné. Incorporat el 22.04.2016. Foto: gentilesa del Festival de Canes.

HisseinHabré_C16 (7)Hissein Habré, une tragédie Tchadienne. Direcció: Mahamat-Saleh HAROUN. País del cineasta: Txad. Productores de: Txad, Senegal, França. Documental. Sinopsi: Sobre les victimes del règim de Hissein Habré, president del Txad entre 1982 et 1990. Condemnat a mort per crims contra la humanitat per un tribunal de Ndjamena, Habré es refugià al Senegal, país al qual el Tribunal Internacional de Justícia va acusar d’incomplir amb les obligacions internacionals, tot ordenant-li de jutjar-lo o bé d’extradir-lo a Bèlgica. El procés finalment va començar a Dakar, en la que ha estat la primera vegada que s’ha recorregut a la competència universal al continent africà. Vendes internacionals: Doc&Film. Distribuïdores: pendent. Més informació: Festival de CanesImdb | AlloCiné. Foto: gentilesa del Festival de Canes.

LaForetDeQuinconces_C16 (5)La forêt de Quinconces. Direcció: Grégoire LEPRINCE-RINGUET. País del cineasta: França. Productores de França. Guió: Grégoire Leprince-Ringuet. Repartiment: Grégoire Leprince-Ringuet (Paul), Pauline Caupenne (Camille), Amandine Truffy (Ondine). Sinopsi: L’Ondine i en Paul s’estimaven. Quan ella el deixa, en Paul jura que mai més no tornarà a estimar. Per posar-se a prova, encalça la bella Camille, a qui compta seduir i deixar estar. Però la Camille embruixa en Paul, a qui vol per ella sola. I mentre cau fascinat per Camille, en Paul topa amb el record del seu amor passat. Vendes internacionals: Alfama. Distribuïdores: Alfama. Més informacióFestival de Canes | Web oficial | Imdb | AlloCiné. Incorporat el 22.04.2016. Foto: gentilesa del Festival de Canes.

PeshmergaPeshmerga. Direcció: Bernard-Henri Lévy. Productores de: França. Nota sinòptica: La pel·lícula se situa al costat dels combatents kurds peixmergues. Amb un equip reduït, Bernard-Henri Lévy ha resseguit mil quilòmetres de la frontera iraquiana, de sud a nord, enregistrant situacions bèl·liques, paisatges i rostres d’homes i dones que poques vegades podem veure. Incorporada a la selecció oficial el 16.05.2016, en ple desenvolupament del Festival.

WrongElements_C16 (1)Wrong Elements. Direcció: Jonathan LITTELL. País del cineasta: EUA. Documental. Productores de França i Bèlgica. Guió: pendent. Sinopsi:A les selves espesses, negres, impenetrables del Congo i centreafricanes, tot de soldats africans, armats fins a les dents, pràctiquen una inesgotable cacera de l’home. Uganda, 1989. Un jove rebel que assegura ser visitat pels esperits, Joseph Kony, organitza un moviment contra el poder central, l’ LRA, l’Exèrcit de Resistència del Senyor. Un “exèrcit” que s’ha anat formant a base d’adolescents segrestats -més de 60.000 en 25 anys-, dels quals menys de la meitat n’han sortit vius. En Geoffrey, En Nighty i en  Michael,una colla d’amics, eren uns d’aquests adolescents, segrestats quan en tenien 12 o 13. Avui, tot maldant per refer la seva vida i de recobrar una normalitat, tornen als llocs que van marcar la seva adolescència robada. Alhora víctimes i assassins, testimonis i autors d’actes terribles que no acabaven d’entendre, són encara els “wrong elements”, les males peces, que la societat no acaba d’acceptar. Mentrestant, en la immensitat de la selva centreafricana, l’exèrcit d’Uganda segueix encalçant els rebels de la LRA; però en Joseph Kony segueix al seu lloc… Vendes internacionals: Le Pacte. Distribuïdores: Le Pacte. Més informació: Festival de Canes | Imdb | AlloCiné. Incorporat el 22.04.2016. Nota: Jonathan Littell  és un escriptor nord-americà que escriu en francès, la seva segona llengua, viu a Barcelona i té obra traduïda al català. Foto: gentilesa del Festival de Canes.

Exil_C16 (1)Exil. Direcció: Rithy PANH. País del cineasta: Cambodja. Documental. Guió: Rithy Panh, Christophe Bataille. Repartiment: Randal Douc (narrador), Sang Nan (el personatge). Sinopsi: L’exili és un abandonament, una solitud terrorífica. A l’exili, hom es perd, pateix, s’esvaeix. Però també pots retrobar la teva gent. Al país de les paraules, de les imatges, en la fantasia que no és només infantil. Tot comença per l’exili i res no val sinó per ell. La pel•lícula és una meditació sobre l’absència; sobre la solitud interior, geogràfica, política. També és un intent d’elucidació del noiet que fou a la Cambodja democràtica i de l’adult que no accepta la injustícia: quina revolució volem? Una revolució per a l’home i amb ell? Una revolució a l’alçada dels homes, en el respecte i comprensió? O un intent de destrucció la falsa puresa de la qual va tenir tants seguidors a l’Àsia i a Occident? Vendes internacionals: Films Distribution. Distribuïdores: pendent. Més informació: Festival de Canes | Imdb | AlloCiné. Foto: gentilesa del Festival de Canes.

LMLXIV_C16 (4)La mort de Lluís XIV. Direcció: Albert SERRA. País del cineasta: Catalunya. Productores de: Catalunya, França, Portugal. Guió: Albert Serra, Thierry Lounas. Repartiment: Jean-Pierre Léaud (Lluís XIV), Irène Silvagni (Madame de Maintenon), Patrick D’Assunçao (Fagon, el metge), Vicenç Altaió (x), Lluís Serrat (x), Marc Susini (Bluin, l’ajudant de cambra), Bernard Belin (Mareschal, el cirurgià), Felipe Duarte (x), José Wallenstein (x), Philippe Crespeau (x). Sinopsi: La decadència física que portarà a la mort a Lluís XIV comença el 10 d’agost de 1715. De retorn d’una cacera, el rei comença a sentir un dolor molt agut a la cama. Quinze dies més tard, ja està prostrat al llit. Aquest és l’inici d’una mort lenta, envoltat dels seus fidels seguidors a la cambra reial. Vendes internacionals: Capricci. Distribuïdores: Andergraun, Capricci. Més informacióFestival de Canes | Catalan Films | Imdb | AlloCiné | Sensacine | Facebook Andergraun Films| Cineuropa. Durada: 1h40. En aquest blog també: Primeres impressions (Canes 2016) | Revista de Premsa (Canes 2016) | Macrorevista de premsa (Canes 2016) | Notícia de la presentació. Foto: gentilesa del Festival de Canes.

LeCancre_C16Le cancre. Direcció: Paul VECCHIALI. País del cineasta: Còrsega. Productores de: França. Guió: Paul Vecchiali. Repartiment: Paul Vecchiali (Rodolphe, el pare), Pascal Cervo (Laurent, el fill), Catherine Deneuve (Marguerite), Annie Cordy (Christiane), Françoise Lebrun (x), Françoise Arnoul (Valentine), Edith Scob (Sarah), Marianne Basler (Suzanne), Mathieu Amalric (Boris). Sinopsi:Un pare i el seu fill passen moments conflictius perquè tant l’un com l’altre són molt emotius. El fill, Laurent, es busca, després de viure la infantesa i l’adolescència en la vagància. Massa tard s’adonarà de l’afecte que el lligava amb el pare. Aquest, al voltant del qual graviten les dones de la seva vida, no té sinó una dèria: retrobar el seu gran amor de joventut, Marguerite. Vendes internacionals: The Open Reel. Distribuïdores: Shellac. Més informacióFestival de Canes | Imdb | AlloCiné | Cineuropa. Foto: gentilesa del Festival de Canes.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!