Club 7 Cinema

Un blog de Salvador Montalt

14 d'octubre de 2007
0 comentaris

AV7D: del 12 al 17 d’octubre de 2007

Foto Michael Caine i Jude Law, a Sleuth / La huella, de Kenneth Branagh

Amb aquest "post" començo Altres veus 7 dies, un nou apartat del bloc, que recull part de l’experiència del que ha estat Cinema del dia entre el 15 de juliol i l’11 d’octubre de 2007.

Cada setmana hi haurà un post d’ Altres veus 7 dies (AV7D), que s’anirà actualitzant dia a dia. Hi posaré els enllaços i les referències de totes les crítiques, ressenyes i articles d’interés que es vagin publicant tant als mitjans en català com a la xarxa. D’aquesta manera, mantinc l’accés ràpid a tot aquest material, sense enfarfegar tant el bloc. A mi, m’és molt útil disposar d’aquest accés ràpid, per poder consultar  el que s’ha publicat, a l’hora de les meves lectures i quan faig altres articles del bloc (els resums d’ "altres veus", post sobre "debats", "llengua i cinema", etc.). Penso que a vosaltres, també us en pot ser, d’útil, per quan us interessi localitzar ràpidament crítiques, ressenyes, columnes d’opinió, etc. 

Ho he posat com un nou apartat, perquè he decidit deixar de fer el "Cinema del dia". D’una banda, mentre s’ha demostrat (per les visites rebudes) que l’opinió interessa, l’actualitat ha tingut poc predicament. Segurament, perquè els internautes ja ens la busquem, la simple informació, sense que ens calgui que ningú ens la resumeixi. Demano disculpes als que hi heu estat parant atenció; però la dedicació que hi he esmerçat no es justifica pel poc èxit de la proposta. Val més la pena que gasti les energies en els meus propis articles sobre les pel·lícules que vegi, sobre els temes dels quals tinc coses a dir, sobre el cinema que vindrà, sobre els festivals… i en els post que resumeixo el que altres opinen, aportant modestament reflexió, debat… De l’actualitat, no obstant això, quan hi hagi alguna cosa a dir-ne, ja en faré un "post" específic.

Altres veus 7 dies (AV7D) recull estrictament enllaços i referències; no hi afegeixo cap comentari. Això permet clarificar el bloc sencer. Perquè quan vulgui dir alguna cosa ran d’un article, en faré un "post" específic, que quedarà ubicat en l’apartat que toqui ("Debat" o "Actualitat" o…) i, quan d’una crítica d’altri n’hagi de dir res, ho faré amb un "post" del ja clàssic apartat "Altres veus". Una particularitat, això sí, que té Altres veus 7 dies (AV7D) és que el publicaré normalment el primer dels 7 dies que abasti i l’aniré actualitzant posteriorment sense avisar, perquè entenc que, a qui li interessi, ja anirà a trobar-lo. Esclar que l’entradeta (i en alguna ocasió potser fins la fotografia) de l’article setmanal aniran canviant, adaptant-se dia a dia). D’altra banda, serà ben fàcil identificar els articles d’ Altres veus 7 dies, perquè tots començaran així: AV7D.

Per mor de l’estada al Festival de Sitges, aquest primer AV7D el penjo el dia 14 i no pas el 12, com hauria tocat.  Clicant aquí: Vull llegir la resta de l’article, hi trobarem l’enllaç o referència de:

CRÍTIQUES. Víctor Alexandre i The Hoax / La gran estafa / Faussaire / L’imbroglio.The Hoax, de Lasse Hallström. Carlos Losilla i Sleuth / La huella, de Kenneth Branagh. Judith Vives i Eastern Promises / Promeses de l’ Est / Promesas del Este / Les promesses de l’ombre, de David Cronenberg. Imma Merino i Mataharis, d’Icíar Bollaín. Pep Prieto i El orfanato, de Juan Antonio Bayona.

RESSENYES. Xavier Roca i Hard Rain, de Mikael Salomon; Gringo vell / Old Gringo / Old Gringo. Il vecchio Gringo, de Luís Puenzo; La tempesta perfecta / Perfect storm, de Wolfgang Petersen; The Sum of all Fears / Pánico nuclear, de Phil Alden Robinson; Blood Work / Deute de sang / Deuda de sangre, de Clint Eastwood. Òscar Montferrer i L’home que en sabia massa, d’Alfred Hitchcock.

ALTRES ARTICLES. Eulàlia Iglesias: Catalunya fa por al cinema? Esteve Riambau: el lligam entre Teatre i Cinema. Àngel Quintana: Ficcions catalanes sense presència del català. Wuming: el documental Absolute Wilson.

ENTREVISTES. De Nando Salvà a Kenneth Branagh, director d’ Sleuth / La huella. D’ Elisabet Cabeza a Michael Caine, actor d’ Sleuth / La huella.

CRÍTIQUES

Eastern Promises / Promeses de l’ Est / Promesas del Este / Les promesses de l’ombre, de David Cronenberg. Una altra història de violència. Crítica de Judith Vives, publicada a Capgròs i reproduïda al seu bloc Espaiisidor.blogspot.

El orfanato, de Juan Antonio Bayona. El refugi de Peter Pan. Crítica de Pep Prieto, a Diari de Girona, el 16.10.2007

Mataharis, d’Icíar Bollaín. Espies amb problemes domèstics. Crítica d’Imma Merino, al diari El Punt del 15.10.2007.

Sleuth / La huella, de Kenneth Branagh. Quin espectacle! Crítica de Carlos Losilla, a l’Avui del 14.10.2007.

The Hoax / La gran estafa / Faussaire / L’imbroglio.The Hoax, de Lasse Hallström. La gran estafa (The Hoax). Crítica de Víctor Alexandre, a Tot Sant Cugat, núm. 1079, del 12.10.2007, reproduït al seu bloc, Victor Alexandre.

***

RESSENYES

Blood Work / Deute de sang / Deuda de sangre, de Clint Eastwood. Cineasta vellet, però potent. Rescensió de Xavier Roca, a l’Avui del 14.10.2007.

Gringo vell / Old Gringo / Old Gringo. Il vecchio Gringo, de Luís Puenzo. Revolució glamurosa. Ressenya de Xavier Roca, a l’Avui del 16.10.2007.

Hard Rain, de Mikael Salomon. Contra els elements. Ressenya de Xavier Roca, a l’ Avui de 17.10.2007

L’home que en sabia massa / The Man Who Knew Too Much / El hombre que sabía demasiado / L’homme qui en savait trop / L’uomo che sapeva troppo, d’ Alfred Hitchcock. Segona versió d’un clàssic. Rescensió d’ Òscar Montferrer, a l’Avui del 15.10.2007.

La tempesta perfecta / Perfect storm, de Wolfgang Petersen. Llamps i trons. Rescensió de Xavier Roca i Òscar Montferrer, a l’Avui del 12.10.2007.

The Sum of all Fears / Pánico nuclear, de Phil Alden Robinson. Un Tom Clancy revisat. Rescensió de Xavier Roca, a l’Avui  del 13.10.2007.

***

ARTICLES DESTACATS

"Podem debatre si el cinema català aconsegueix espantar. Però el que està clar és que Catalunya, pel que sigui, fa por al cinema de gènere". Catalunya fa por al cinema? Molt remarcable article d’opinió d’ Eulàlia Iglesias, a cultura21.cat.

"Mentre que el cinema fet a Catalunya s’imposa com un model estètic diferencial, la presència del català és cada cop més reduïda. Als productes industrials sembla que els faci vergonya que es parli en català". Ficcions catalanes sense presència del català. Important i significatiu article, al diari El Punt del 14.10.2007, d’Àngel Quintana, crític de cinema i professor a la Universitat de Girona. 

Coincidència de Carta d’una desconeguda i Absolute Wilson. Esteve Riambau dedica el seu quadern sabatí, de l’Avui del 13.10.2007, a Teatre i cinema, que complementa amb una segona part: Empremtes escèniques, en què parla, entra d’altres, d’ Sleuth / La huella, de Kenneth Branagh, i de Barcelona (Un mapa), de Ventura Pons.

Absolute Wilson. "Post" dels Wuming al seu bloc Wu Ming.cat, el 17.10.2007.

***

ENTREVISTES

A Michael Caine, protagonista d’ Sleuth / La huella, de Kenneth Branagh. "Harold Pinter és el mestre de l’amenaça". Entrevista d’Elisabet Cabeza, a l’Avui del 14.10.2007 

A Kenneth Branagh, director d’ Sleuth / La huella. "Tinc una creativitat bipolar entre cine i teatre". Entrevista de Nando Salvà, a El Periódico del 12.10.2007.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!