Club 7 Cinema

Un blog de Salvador Montalt

13 de novembre de 2011
0 comentaris

Altres veus: “Margin Call”, de J. C. Chandor

Lectura de crítiques i altres articles publicats sobre la pel·lícula Margin Call (J C Chandor, 2011)

(..) una obra de cambra on tothom sembla tenir la darrera paraula, potser perquè bona part dels personatges estan interpretats per estrelles (..) especialitzades a robar escenes. J.C. Chandor està interessat a humanitzar els dolents i a parlar de la crisi amb un llenguatge planer, sense gaires tecnicismes econòmics, però en la seva contra juga la falta de suspens d’una trama que tothom sap com acabarà (Margin Call, Sergi Sánchez, Ara- Time Out Cultura i Time Out Barcelona

(..) un thriller en què la tensió la proporcionen les paraules, la presa de decisions plenes d’avarícia, por i astúcia (..) Evita els histrionismes melodramàtics i el recurs fàcil de dimonitzar l’elit financera. En realitat fins i tot sembla esperar que l’audiència senti compassió o pena per ells. ¿No és demanar-nos massa (..)? (El pròleg del desastre -amb enllaç de pagament-, Nando Salvà, El Periódico, 21.10.2011) 

Hi ha una cosa una mica irritant (..) en aquest retrat de taurons financers magníficament interpretats (..) Aquella nit d’infart veiem anar d’un costat a l’altre aquests taurons de Wall Street (..) quan tèoricament surt el millor i el pitjor de cadascú, a la manera dels drames de Mamet. Però Chandor no és Mamet, ni “Margin call” no és “Glengarry Glen Ross”, i els personatges es van desacreditant a poc a poc dins dels seus vestits de mil dòlars (..) També se’ns assegura (..) que el que passa no és culpa d’aquests homes i dones que mouen els engrenatges, no. Ells en són les víctimes (..) Així doncs, irritació. I una recomanació: “Inside Job” (Taurons a la peixera -sense enllaç-, Salvador Llopart, La Vanguardia Cat, 21.10.2011)

Si hi va haver un marit de la perruquera, ara també hi ha un fill del financer (..) El seu pare va treballar al sector durant 35 anys i ell mateix ha estat vinculat a aquest negoci (“El meu relat de la crisi és més humà” -sense enllaç-, Francesc Peirón, La Vanguardia Cat, 21.10.2011) 

«Se’ns ha volgut convèncer que la crisi ha estat un cas d’excessiva avarícia per part d’uns quants individus, però en realitat el que va provocar el fracàs del sistema és l’avarícia a petita escala de tota la societat, cadascun de nosaltres», ha opinat el director J. C. Chandor ( ‘Margin call’ radiografia sense coratge la gran crisi financera mundial, Nando Salvà, El Periódico – Crònica de Berlín 2011)

***

FOTO Paul Bettany, a Margin Call, de J.C. Chandor

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!