Club 7 Cinema

Un blog de Salvador Montalt

5 d'abril de 2014
0 comentaris

Altres veus: “El desconegut del llac”, d’Alain Guiraudie

Una selecció de fragments de crítiques i comentaris publicats en català sobre El desconegut del llac, d’Alain Guiraudie.

Es tracta de crítiques publicades a diferents mitjans ran de l’estrena de la pel·lícula a bona part de la nostra cartellera. La tria dels fragments no pressuposa ni un resum del que ha escrit l’autor, ni la conclusió de la seva reflexió sobre el film. La meva intenció és recollir-ne algunes aportacions a la reflexió. Per descomptat que les crítiques cal llegir-les completes i, per això, quan ho permet el mitjà on ha estat publicada, en poso l’enllaç.

FOTO © Les Films du Losange El desconegut del llac, d’Alain Guiraudie


(..) Alain Guiraudie (..) va tenyint de negre el retrat naturalista d’un microcosmos. El cineasta estableix les relacions entre els protagonistes a través d’una clara geometria, en una història en què cada personatge desenvolupa un sentiment sense reciprocitat per un altre. A cadascun li correspon un lloc en aquest espai a l’aire lliure que, concebut com a única localització, acaba esdevenint una trampa mortal. I el Franck exerceix d’epicentre narratiu al voltant del qual es mouen més desconeguts dels que suggereix aquest títol propi de novel·la negra (Eulàlia Iglesias, El desconocido del lago, suplement Play, diari Ara, 04.04.2014)

(..) una exploració del desig masculí. També és un film sobre la mirada, que encén el desig, i per això ens convida a reflexionar com a espectadors sobre el nostre “voyeurisme”, que a la vegada practiquen els personatges. Potser és massa evident pensar en Hitchcock, que també pot ser invocat en relació amb el fet que Guiraudie crea suspens a través de la forma d’un thriller amb un procés d’investigació inclosa. I sobretot crea un misteri que ens manté estranyament fascinats. El misteri del desig i així, doncs, de l’atracció dels cossos. També el misteri d’una pulsió de mort. El misteri de les imatges i així de la seva bellesa (Imma Merino, El misteri dels homes del llac, suplement Cultura, diari El Punt Avui, 04.04.2014)

(..) fita ede?nica on el temps no passa, que mica en mica es transformen en fangoses terres de marjal (Josep Lambies, El desconocido del lago, suplement Play, Time Out Barcelona, 04.04.2014)


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!