R d'acció

Joc de paraules de la paraula redacció que fa referència a la tasca d'escriure i comprende tant en grup com individualment. Bloc del Seminari IV Grup 20 d'Introducció al Periodisme de la FCB de la URL.

8 d'abril de 2008
6 comentaris

ELS OSCARS NO PASSEN DESAPERCEBUTS EN CAP MITJÀ

Seguiment als mitjans de la 80a edició dels premis de l’ Academia de Hollywod, els Oscars. Primer explicaré les cròniques de la gala on s’han pogut seguir i després la forma d’anunciar els guanyadors a la televisió, la ràdio i la premsa.

• La ràdio
La emissora Catalunya Ràdio dedica sis hores a la edició dels premis. El programa es dedica a presentar les pel·lícules candidates i a connectar amb un corresponsal que es troba a Hollywod que explica tot el què va succeint i fa entrevistes amb alguns dels actors i directors. A més a més, en el programa es troben crítics i comentaristes que donen la seva opinió sobre pel·lícules o situacions. El primer butlletí a Catalunya Ràdio ha començat amb un tall de veu de Javier Bardem (els agraïments del actor a la celebració) que han utilitzat com ha titular de la notícia. La major part de la informació era sobre el guanyador a millor actor secundari.

• La televisió
La crònica a la televisió es pot seguir, com cada any, a la cadena Canal +. A la televisió els guanyadors dels Oscars a la millor pel·lícula, al millor actor principal… han passat desapercebuts, han estat eclipsats pel guanyador espanyol dels Oscars. La notícia a Tv1 i a Antena 3 s’ha presentat sota el titular “The Oscar goes to” i ha estat centrada en el premi a Javier Bardem encara que s’han donat pinzellades més extenses sobre la resta dels guanyadors al llarg del matí.

• La premsa
Al diari Avui la noticia la notícia no ha aparegut. En canvi, en la edició d’Internet el guanyador apareix a la portada amb els directors de la pel·lícula “No es país para viejos”. El titular que utilitzen és La nit més europea dels Oscar, així doncs aquest cop donen més importància a tots els premis, a diferència de la resta de mitjans que es centren en Javier Bardem.

  1. Em sap greu pero tambe he entrat al bloc per queixar-me de la paraula medis. El Sr. Miralles no us va dir a TCI de primer curs que qui poses medis a l’examen suspenia directament?

    (Se que no practico amb l’exemple pero no poso accents pq escric des d’un ordenador de Londres)

    A part d’aixo, em sembla una bona iniciativa la del blog del seminari.

    Bona sort!

  2. Aquest és un bloc de treball, d’un seminari d’estudiants de Periodisme,  per tant en els seus continguts és molt possible que hi hagi errors o faltes d’ortografia com els que hi apareixen de tant en tant. És bo doncs que tant els seus titulars (els estudiants del Seminari) com els seus visitants (tots vosaltres) hi aporteu les vostres correccions o els vostres suggeriments de millora, que en rebre’ls l’autor de l’escrit s’afanyarà en aplicar. És d’agrair però que feu les vostres crítiques amb cordialitat i respecte, com ho fa la Clara des de Londres, i no amb el to de menyspreu que ho fa el Manel (podríem haver esborrat el seu comentari i no ho hem fet).
    Per a la teva bona informació Manel, a la Facultat no s’ensenya català, perquè ja s’hi arriba amb el català après i a més a la nostra fem una prova de revàlida del nivell exigible en l’accés a la Universitat. Els peridodistes del demà si saben corregir els errors amb humilitat i aprenentatge seran millors que alguns periodistes d’avui.
    X. Capdevila

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!