BLOG DEL BIC (CLR*CDR) 2002

VISQUEM LA INDEPENDÈNCIA: Per assolir-la sols ens calen tres coses: L'Anhel, una estelada i el "PROU" definitiu. CLR*CDR/BIC: Reafirmar el 1r d'octubre, completar la DUI, assegurar el català.

21 d'abril de 2023
1 comentari

UNPO – ANC “L’Estat Universal dels Pobles Agermanats”

UNPO a Catalunya i l’ANC a l’UNPO

Pobles i nacions sense estat tracten de l’autodeterminació i la independència a Barcelona. Abril, 2023.

  • A l’Hospital de Sant Pau de Barcelona, s’hi ha fet un acte amb la presència de dignataris de tot el món
VilaWeb

Redacció Vilaweb

20.04.2023 – 21:59
Actualització: 20.04.2023 – 22:51

L’Organització de Nacions i Pobles No-representats (UNPO) fa per primera vegada una assemblea general al país. L’independentisme català ha aprofitat aquesta trobada per reivindicar-se com a un moviment polític amb xarxa i influència internacional.

Aprofitant la presència dels membres d’aquesta organització internacional a Barcelona, l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) ha organitzat una taula rodona sobre autodeterminació i independència a l’Hospital de Sant Pau de Barcelona, amb més d’un centenar de persones de públic i que ha comptat amb experts de l’UNPO i dignataris de tot el món

La presidenta de l’Assemblea, Dolors Feliu, ha assegurat que “les minories s’han de mantenir unides i mostrar solidaritat entre elles. Cada nació té les seves particularitats, però els problemes en joc són els mateixos. És una qüestió de democràcia, drets humans, justícia i llibertat.” Els ponents de l’acte han estat el president del Congrés Mundial Uigur, Dolkun Isa; l’ex-ministra d’Afers Estrangers de Somalilàndia i presidenta de l’UNPO, Edna Adan Ismail; la presidenta del Congrés Mundial Sindhi i vice-presidenta de l’UNPO Rubina Greenwood; i Taimoor Aliassi, membre de l’Associació de Drets Humans del Kurdistan-Ginebra.

Adan ha expressat el seu agraïment per la invitació i ha expressat: “Un país només pot néixer una vegada. El meu país va ser el dotzè estat independent africà, però els actuals quaranta-dos països africans, molts dels quals encara estaven sota domini colonial quan vam esdevenir independents, ara no ens reconeixen”.

L’acte ha comptat amb la moderació de Josep Alay, doctor en Ciències, Física i Història Contemporània i director de gabinet de l’oficina del president Carles Puigdemont. A més, durant l’acte, el president del Catalonia Global Institute, Abel Riu, i Daniel Roldan, editor en cap del Catalonia Global Institute, han presentat el seu nou informe: Moviments secessionistes i compromís internacional: un estudi comparatiu. Ací podeu recuperar l’acte:

https://www.youtube.com/live/-ba7LTfV3zQ?feature=share

L’assemblea general de l’UNPO acabarà diumenge. Els membres participaran de la diada de Sant Jordi i s’organitzarà una recepció a la parada de l’Assemblea a les 13.00 amb la presidenta Dolors Feliu.

L’Assemblea és membre d’aquesta organització internacional d’ençà del 2018, en el marc de la seva estratègia internacional de difusió de la causa catalana, de lluita pel dret d’autodeterminació i de denunciar la repressió espanyola. L’UNPO té com a objectiu de defensar el dret d’autodeterminació dels seus més de quaranta membres: pobles indígenes, minories, estats no reconeguts i territoris ocupats. A més de Catalunya, entre els membres s’hi troben nacions com els Tàtars de Crimea, Biafra, o la Cabília, entre altres.

 

Comentaris:

  1. ALBERT CORTES MONSERRAT

    EL DRET A DECIDIR

    SENSE RUMB
    20 d’abril de 2023
    Un cop hem sabuts les 5 preguntes que el Consell Acadèmic de l’acord de claredat haurà de resoldre, veiem que obvia la independència, l’autodeterminació i fins hi tot deixar el referèndum en res ja que proposa tambe un mecanisme anàleg, que ningú sap que vol dir encara.

    De fet, ja he insistit sobre aquest tema, ja que em sembla un escàndol de grans proporcions que per força hauria de comportar conseqüències si de veritat som una societat madura i que es vol fer respectar. No es pot permetre aquesta burla dels nostres representants, un camí que no va enlloc, uns experts que alguns coneixem prou bé que de cap manera aclariran el conflicte polític, i ni que fossin capaço de pensar una proposta única al món, tampoc hi hauria amb qui acordar-la i tornariem al cap del camí amb un bucle sense fi.

    1. Quines característiques hauria d’incloure un acord de claredat amb l’Estat espanyol per resoldre el conflicte polític?

    2. Quins mecanismes existents a la política comparada permetrien aportar solucions al conflicte polític?

    3. Quins actors polítics i institucions haurien de prendre la iniciativa per tal d’implementar aquestes solucions?

    4. Quina funció hauria de tenir un referèndum sobre el futur polític de Catalunya, o altres mecanismes anàlegs, a l’hora de resoldre el conflicte polític?

    5. Quines característiques hauria de complir un referèndum sobre el futur polític de Catalunya, o altres mecanismes anàlegs, per gaudir de la màxima legitimitat i inclusió i assegurar-ne la validesa i implementació?

    Son preguntes tant estúpides com el mateix acord i denoten la presa de pel immensa que volen perpetrar. Tots sabe que hi va haver un Llibre de la Transició molt ben detallat i elaborat per experts, francament una gran obra i que ara sembla pot anar a les escombraries per respondre preguntes obvies com quin es el conflicte, els mecanismes per la resolució, els actors que hi intervindrien, la funció del referèndum o cosa inventada de no se sap ben be que i sobretot que tingui la màxima legitimitat i validesa.

    Totes aquestes preguntes i les seves respostes les poden trobar el 2017 i la resolució l’1 d’octubre, problema, mecanisme, actors i referèndum. El problema seria el darrer punt la legitimitat que el nostre Govern i partits li han retirat, al no complir amb el mandat com corresponia i acceptar posteriorment el cop d’Estat del 155. Aquest es el drama, i qualsevol altre intent, inevitablement acabarà de la mateixa manera si l’actor principal no es reconeix a si mateix, i es rendeix com si hagués fet una malifeta.

    Sense rumb.

    Albert Cortés Montserrat
    El Dret a decidir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!