BLOG DEL BIC (CLR*CDR) 2002

VISQUEM LA INDEPENDÈNCIA: Per assolir-la sols ens calen tres coses: L'Anhel, una estelada i el "PROU" definitiu. CLR*CDR/BIC: Reafirmar el 1r d'octubre, completar la DUI, assegurar el català.

2 d'octubre de 2022
0 comentaris

1-O aspre com mai. No és una festa sinó el compliment del Mandat.

1-O “de catxa res” ràbia i compliment del Mandat.

1-O aspre com mai. No és una festa sinó el compliment del Mandat.

Crònica de Vilaweb i 14 primers comentaris:

Un independentisme enfadat, però determinat a recuperar la força de l’1-O

https://www.vilaweb.cat/noticies/independentisme-enfadat-forca-1-o-cinque-aniversari-consell-republica/

14 comentaris dels subscriptors de Vilaweb.

Foto del perfil de Salvador Molins
Salvador Molins

02.10.2022  |  06:25

Mal llamp de corrector automàtic: “de catxa res!”

Foto del perfil de Salvador Molins
Salvador Molins

02.10.2022  |  06:23

Volia dir: “de xarxa res”

“Finalment una correcció molt important, Forcadell, en la DUI del 27 d’octubre de 2017, no sols va llegir la Declaració sinó que també en va proclamar el resultat de la votació guanyada amb 72 diputats.

De “catxa” res!

Ara toca completar i portar la nostra DUI catalana al Tribunal de Dret Internacional de La Haia, per a la seva certificació i implementació.. Amb convenció o llista cívica, com sigui, però fer-ho o dimitir dels càrrecs que esdevenen inútils.

Foto del perfil de Salvador Molins
Salvador Molins

02.10.2022  |  06:15

L’1 d’octubre no és una festa, és un Mandat que tots hem de complir.

En aquest acte hi havia molta ràbia.
Hem reafirmat el Primer d’Octubre com a vàlid i definitiu, i hem demanat la dimissió dels partits, de tots els tres partits.

Jo no puc negar que Forcadell va ser una ferma Presidenta del Parlament Català, la que més, aleshores encara un Parlament lliure, el 2017, que va guiar amb una categoria extraordinària i una fèrria fermesa durant l’embat, sobretot d’aquells 6 i 7 de setembre, com quan avui ha suportat la nostra actitud, però el crit i l’esperit d’avui era carregat de ràbia, un “ni oblit, ni perdó” aspres com ni els mateixos que l’hem proferit ens podíem imaginar, ens ha sortit incontrolable de dintre nostre.

L’1-O és un Mandat i una revisió severa del seu incompliment. Potser això mateix en el seu origen fou l’11-S.

Vam votar i vam guanyar la ja ara incipient, de moment molt petita, i dolorosa, República Catalana Independent, tots sabem i sabíem que no serà fàcil.

Deixeu-vos de festes i de grandiloqüents embats a l’estat i anem per feina, per complir el que vam decidir.

No volem tornar votar, el Referèndum legal i legítim, no! Ja el vam votar i guanyar, ara l’hem de complir! Prou, de dret o del revés, intentar ofegar-lo. Per això a tots els que avui han parlat, en el fons rebaixant-lo, que no han encertat ni el discurs ni el to, els hem xiulat i cridat, dient-los “pareu ja”, “dimissió”, “n’estem tips”, i un sorollós i perssistent “independència ja” quan farts de paraules buides proferien per tallar-los i per a ofegar-los la veu que no cesava.

Finalment una correcció molt important, Forcadell, en la DUI del 27 d’octubre de 2017, no sols va llegir la Declaració sinó que també en va proclamar el resultat de la votació guanyada amb 72 diputats. De xarxa, res! Ara toca completar-la i portar la nostra DUI catalana al Tribunal de Dret Internacional de La Haia per a la seva certificació i implementació.. Amb convenció o llista cívica, com sigui, però fer-ho o dimitir dels càrrecs que esdevenen inútils.

Foto del perfil de Jordi Sancho
Jordi Sancho

02.10.2022  |  00:25

Cert, els independentistes estem enfadats i ens en sobren de raons. Sap greu per la Carme perquè ho ha passat molt malament, però era d’esperar el que ha passat. Ha estat lloable la seva actitud de donar la cara però la gent estem cansts i molt farts de preses de pèl. Això, per a molts dels qui vam caminar al seu costat és quelcom molt difícil de pair i també de perdonar.

Avui se’n ha parlat, i molt, d’unitat. Uf… quina unitat? De partit ha quedat ben palès que no hi és i no hi serà. Què ens queda doncs? L’unitat del poble, d’homes i dones no lligats a unes sigles ni cap aparell de partit.

El que ens cal és unitat de persones amb un objectiu comú i que vagin a la una.

Ens han fet creure que necessitem els partits i la seva unitat per assolir la independència però no, això no es cert i no ens calen pas.

Per fer la independència només ens calen persones honestes, compromeses i disposades a fer sacrificis. Persones per fer l’acompanyament del poble des de Govern i Parlament.

A les hores sí que institucions i ciutadania podrem enllestir allò que no vam acabar la tardor de 2017.

Salut, Independència i República Catalana !!!

Foto del perfil de Rosa Masot
Rosa Masot

01.10.2022  |  23:50

Pesats i enganxats al micro per no dir res. Pràcticament tots els que han parlat m’han sobrat. I quan ha parlat el President molts ja se m’havien anat, ni fet expressament. La festeta també és podia estalviar. Crec que hauria hagut de ser fortament reivindicativa i ha estat pesada, plom per l’ànim. Això acaba deixant al sofà al mes pintat, al meu parer, és clar.

Foto del perfil de Laura Escorihuela
Laura Escorihuela

01.10.2022  |  23:48

Ostres, doncs jo he entrat als comentaris per agrair a Vilaweb i al cronista la crònica més encertada que he llegit mai. El que son les coses!
A mi també m’ha sabut greu que xiulessin a la Forcadell, però quan ha dit “no ens pensàvem que Espanya reaccionaria així” m’ha sortit del cor cridar “i què et pensaves que faria, Espanya?”. I ja l’he xiulat jo també. I és que és precisament perquè Espanya reacciona així, perquè Espanya no és un país democràtic, perquè Espanya no ens respecta, que som independentistes.
I sí, la concentració feia pudor de convergent, han xiulat a tothom, especialment als d’ERC, tota l’estona se sentia “Puigdemont, president!” però… la veritat és que ell ha estat l’únic que ens ha donat energia. I al final jo també he cridat “Puigdemont, president!”.

Foto del perfil de Joan Pagès
Joan Pagès

01.10.2022  |  23:21

Jo soc un dels que s’entossudeixen a no girar full
Sembla que l’autor de la crònica s’atribueix a si mateix la superioritat moral suficient com per a menystenir-nos. No entenc aquest judici de valor clarament alineat amb el relat oficial reaccionari habitual en La Vaguardia, El periódico i l’Ara. Sorpren llegir aquest estirabot a Vilaweb

Foto del perfil de Anna CASACUBERTA
Anna CASACUBERTA

01.10.2022  |  22:10

Ha sigut un acte llarg i feixuc. La gent només ha connectat amb la presidenta de l’ANC i amb el MHP KRLS. La resta de participants es podien haver estalviat anar-hi perquè tots han llegit el mateix sense cap tipus de sentiment.

Foto del perfil de Miquel Amorós
Miquel Amorós

01.10.2022  |  21:51

Hi estic d’acord amb la Montse Vives: no m’ha agradat la escridassada a la Carme Forcadell i ha estat un acte massa llarg.
En el vídeo no hi surt, però quan parlava la Carme, jo he sentit xiulets, botiflers, botiflers, president posi les urnes, Aragonés dimissió i crits d’independència.
Des de la meva posició, una mica lluny de l’escenari no he pogut de cap manera, sentir el que deia la Forcadell. La gent deia que malgrat tot el que ha fet i ha patit, ara no és digne de dirigir-se a la gent i que plegui. Comprenc la gent, Carme. Ells veuen que milites en un partit que s’ha rendit, i ha estafat al poble. ERC, i que per tant, no ets coherent amb el que dfius ni amb la teva trajectòria.
Respecte a la segona questió, la duració dels parlaments, la gent deia que ja ho sabien tot alló: ja ho sabem., no volem raons, volem solucions. La gent quan agafa el micro, no s’he n’adona que hi ha molta gent gran de peu, que l’únic que volen escoltar és el seu President.
Ja no estem en la fase d’explicar com va anar i el perquè, les justificacions, etc. etc. La gent ja ho sap tot això i ja no ho vol tornar a escoltar. Volen solucions.
Per això als únics que s’han escoltat en silenci són a la Dolors Feliu i al Carles Puigdemont. Perquè tenien coses noves a dir.
Tots els demés sobraven. Inclús la Carme Forcadell a la qual la gent ja la troba “amortitzada”.

Foto del perfil de Josep Gualló
Josep Gualló

01.10.2022  |  21:40

LA MENTIDA TANTES VEGADES REPETIDA DE QUE HI HA INDEPENDENTISTES RUPTURISTES I INDEPENDENTISTES REFORMISTES, FINALMENT HA CAIGUT PEL SEU PROPI PES

Els reformistes son franquistes amb pell d’ovella i avui el poble ha parlat prou fort per fer callar als franqistes.

Ja era hora. Ara tenim l’oportunitat d’acompanyar al Consell de la República a proclamar la independencia. No ens deixem tornar a enredar. No ensopeguem dues vegades amb la mateixa pedra mai més.

Foto del perfil de Ramon Tudela
Ramon Tudela

01.10.2022  |  21:14

Vaja, un parell de comentaris amb cara i ulls, que diiuent el que pensa molta gent pero no gosa a dir

Foto del perfil de Adrià Arboix
Adrià Arboix

01.10.2022  |  20:52

Totalment d’acord: Un independentisme enfadat però determinat a recuperar la força de l’1O. Per molts anys!

Foto del perfil de Montse Vives
Montse Vives

01.10.2022  |  20:21

Hi he estat. He trobat l’acte, repetitiu, massa llarg, tots el que ja tothom coneixem, res de nou. No m’ha agradat gens que xiulessin a la presidenta del Parlament de l’1O, a la que va dir “President, posi les urnes!” que va passar per la presó, que no hauria d’haver anat mai. Si hagués sigut jo la Carme Forcadell, hagués tirat en cara a la gent que la xiulava, ella va estar anys a la presó per a tothom, com totes i tots els altres que hi van ser, personalment, m’hagués agradat que es plantés i digues que es va trencar les banyes per la gent, la gent que la cridava i no ho ha fet i ha seguit parlant i parlant, massa estona, massa estona tothom, amb la majoria de gent gran en peus, cansades i cansats, molts i moltes hem marxat abans que acabés l’acte. La gent està dividida, no respecten ningú, com volem fer república?

Foto del perfil de Jordi Pros
Jordi Pros

01.10.2022  |  19:58

¿Coneixeu una sèrie que es diu What we do in the shadows? Doncs després de la Carme Forcadell, ha sortit Colin Robins disfressat de president de l’AMI, després disfressat de president d’Òmnium Cultural, de presidenta de la Cambra de Comerç, de president d’Òmnium Cultural, d’ex-alcalde de Sabadell… i així. Només la nefasta megafonia, probablement manegada per un infiltrat del CNI, ens ha deslliurat de caure a terra absolutament desinflats i amb l’ànim esgotat per la inacabable xerrameca.
Un grupet de resistents anava repartint un petit fulletó convocant-nos a una marxa de torxes fins al Parlament. Però la convocaven per al final de l’acte!!! T’havies d’esperar que s’acabés!!! Evidentment, un fracàs anunciat.

Afegir comentari
La Xarxa de VilaWeb

La Xarxa VilaWeb és l’espai d’intercanvi lliure entre els subscriptors de VilaWeb.

A la xarxa podeu comentar les notícies de VilaWeb. Hi accedireu des de l’enllaç que hi ha sota cada notícia del diari.

I podeu fer moltes més coses.

Entrant a ‘Grups’ trobareu l’opció ‘Crear un grup’ que us permet de crear un grup de debat sobre qualsevol tema i convidar més subscriptors a formar-ne part. Els grups tant poden ser privats com públics. Depèn de la vostra voluntat.

Des de ‘Gestionar perfil’ podeu crear-vos un perfil personal, explicant qui sou i quins interessos teniu.

També des de ‘Missatges’ podeu enviar missatges privats a més subscriptors.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!