Impressions de Noruega

Al vespre tornat de l’excursió al Cap Nord vaig poder provar la carn de ren. La carn de ren era vermella i gelatinosa. A banda del salmó que el posen arreu, també vaig provar la carn de balena un altre vespre. A nivell gastronòmic els nòrdics cuinen amb moltes de salses i mantegues. També vaig provar el brown cheese que és llet amb sucre reduida fins que esdevé una espècie de formatge marró.

Pel que fa al sentiment nacional aquest és molt fort. És molt habitual veure les casestes amb el màstil i la badera noruega. De fet Noruega és un país jove, si bé va ser independent a l’edat mitja, va estar sota domini danès prop de 400 anys i més tard, passades les guerres napoleòniques sota domni suec fins que el 1905 es va independitzar.

De fet el noreuc és un danès evolucionat, és el bookmal -llengua dels llibres-, i un 15% de la població parla el New Norsk que és una llengua que van crear a partir de les diferents variants que es parlaven en els diferents Fiords. De fet els fiords marcaven molt un zona de l’altre fins i tot en l’àmbit lingüístic.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.