Blog d'en Xavier Mir

Un dels 2.079.340 vots del 21 de desembre de 2017

11 de gener de 2007
3 comentaris

Ridao

Joan Ridao ha passat aquest matí pel programa de Josep Cuní i ha tingut ocasió d’explicar-se sobre algunes qüestions. En primer lloc, ha publicat la seva tesi, un llibre que desacredita tot el soroll que s’ha volgut fer en dir que el tripartit era inviable i problemàtic per se com a coalició. La política catalana d’aquests darrers anys ha estat feta per coalicions, entre elles CDC i Unió. I això també aporta llum sobre la naturalesa plural del nostre panorama polític. On altres han de triar entre PP i PSOE, aquí el ventall és molt més ampli, i ens n’hem de congratular. Ridao també ha estat preguntat sobre les seves declaracions, tretes de context i sobredimensionades un cop més per part d’aquells a qui interessa muntar l’enèsim escàndol i parlar de desqualificacions entre dirigents d’ERC. Joan Ridao és una persona calmada, amb una gran capacitat comunicativa, amb les idees molt clares i ben estructurades. El dia que hàgim de fer una constitució per a un Estat propi m’agradaria que se n’encarregués. També ha caigut bé el conseller de Cultura i Mitjans Joan Manel
Tresserras. L’altre dia veia l’opinió positiva que en tenia Isabel
Clara Simó al vídeo d’E-notícies i altres blocaires també es mostren esperançats sobre la seva actuació.

El Col·lectiu Joan Crexell publica un article a Tribuna Catalana que aprofundeix en les tensions de CiU. Aquesta situació em recorda el moment en què Montilla va sonar com a presidenciable. Ningú va sortir a desmentir-ho amb rotunditat, i per tant es donava per fet que el rumor es convertiria en notícia en qüestió de temps. Ara amb l’escissió de CDC passa el mateix. La tímida reacció de Felip Puig dient allò de rentar la roba bruta a casa esdevé, en aquestes circumstàncies, una declaració d’intencions ocultes. També en aquest cas, doncs, és qüestió de temps. Serà abans de les municipals o serà després, però el mapa polític tornarà a canviar. A partir d’ara veurem un subtil degoteig a la premsa per anar preparant el terreny i sondejant reaccions. L’altre dia ja ho feia Agustí Colomines.

I Ernest Maragall continua essent qüestionat. També ho podeu llegir a Tribuna Catalana, que igualment es fa ressò de la projecció exterior de la cultura catalana amb el nou Govern. Jordi Sànchez s’ocupa de Montilla a El Periódico. Jo diria que el pols entre PSC i ERC es va encaminant. I el soroll que aquesta setmana demanava en Jordi Cabré potser sortirà més de l’oposició que no pas del Govern.

  1. El castellà a Catalunya és un idioma més com el portugués, el italià, el francés o l’anglés.

    L’única forma de fer justicia contra l’imposició del castellà a Catalunya i intent de substitució per part dels governs de Madrid durant molts anys.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!